Mindenki hárított a gyerekgyalázás ügyében

Vágólapra másolva!
A gyermekbántalmazási eseteket jelezni hivatott intézményrendszer egyik Szigetszentmiklóson illetékes szereplője sem akart nyilatkozni a kedden nyilvánosságra került súlyos esetről – írja az Index.
Vágólapra másolva!

A Blikk írta meg, hogy vádat emeltek egy szigetszentmiklósi házaspár ellen, akik hosszú éveken át brutálisan kínozták, verték a saját gyerekeiket, és erőszakoskodtak is velük.

Az Index megkereste telefonon Klettnerné Nyerges Ágnes szigetszentmiklósi vezető területi védőnőt, de ő azt mondta, hogy nem nyilatkozik a folyamatban lévő ügyben. Kerekes László, a szigetszentmiklósi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője viszont azt mondta, hogy nem talált ilyen, folyamatban lévő esetet a rendszerükben. Az önkormányzat szintén nem volt hajlandó megszólalni az ügyben, ahogy az a háziorvos sem, akihez a család tartozott.

A település gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló, a helyi gyámhivatal, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat tevékenységét is taglaló legutóbbi éves beszámolóban értékelték a jelzőrendszer működését is. "Minden erőfeszítés ellenére egyre nagyobb méreteket öltenek a gyermekekkel kapcsolatos problémák. Nagyon sokan élnek a gyermek fejlődését nehezítő körülmények között, nélkülözésekkel küszködve. A problémák egyre összetettebbek, súlyosabbak" – idézi a dokumentumot a portál.