Nyolccentis hó a Mecsekben, az autópályák jól járhatók

Vágólapra másolva!
Hajnalra szinte mindenütt megszűnt a havazás, a látási viszonyok jók, az utak általában jól járhatók.
Vágólapra másolva!

Hajnalra szinte teljesen megszűnt a havazás, az autópályák mindenütt jól járhatók - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel. A közútkezelő közleményében ismerteti: az Útinform szolgálat kora reggeli összesítése alapján éjjel a Mecsekben esett a legtöbb hó, a magasabb helyeken a hó vastagsága ott eléri a 7-8 centimétert, míg a Bakonyban 2 centiméternyi hullott.

Az ország nagy részén fagypont körüli a hőmérséklet. A magasabban fekvő területeken előfordulhatnak síkosabb útszakaszok, ezeken az üzemmérnökségek megkezdték a síkosságmentesítést, kora reggel több mint 50 munkagép dolgozott az utakon.

A fő- és az alsóbbrendű utak burkolata a Dunántúl és az Alföld déli megyéiben, a Bakonyban és Sárvár környékén, valamint Pest megyében, a Pilis térségében még sokfelé vizes vagy nedves, máshol már felszáradóban van vagy száraz. Az autópályák mindenütt jól járhatók, az M6-os és az M60-as autópályák Tolna és Baranya megyei szakaszai sónedvesek.

A látási viszonyok általában jók, sűrűbb ködöt csak Szolnok környékéről jeleztek, a látótávolság 200-300 méter közé csökkent, Kápolnásnyék és Salgótarján térségében erősen párás a levegő. A Dunántúlon sokfelé erős széllökések lassítják a haladást. Szombathely, Nagyatád térségében viharos erejű a szél.

A következő napokban is reggelente fagypont körüli hőmérséklet várható, ezért a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezt megtehetik a cég Útinform osztályának és megyei diszpécserszolgálatainak munkatársainál, az elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu oldalon.