Mesterházy Orbánt kérdezi az áfacsalásokról

Vágólapra másolva!
De a vizsgálóbizottságot továbbra sem akarja.
Vágólapra másolva!

Írásbeli kérdést nyújtott be Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Orbán Viktornak, mert tőle szeretné megtudni, hogy mit tett a miniszterelnökség Horváth András adóellenőr feljegyzésével.

A pártelnök honlapján nyilvánosságra hozott, parlamentnek benyújtott kérdésben Mesterházy az Origo cikke alapján azt kérdezi, hogy valóban kapott-e feljegyzéseket Lázár János Horváth Andrástól, tájékoztatta-e erről a miniszterelnököt, és mit kezdett Lázár, illetve Orbán ezekkel az információkkal. A parlamenti szabályok szerint erre Orbánnak mindenképpen válaszolnia kell írásban.

Mesterházy Attila nemcsak ezzel a kérdéssel vált aktívvá az áfacsalásos ügyben, szerdán személyesen elment Horváth András kormánypártiak nélkül megtartott bizottsági meghallgatására. A jelenlétét azzal indokolta az Origónak, hogy az ügyet fontosnak tartja. Korábban viszont azért nem írta alá se ő, se a többi MSZP-képviselő a vizsgálóbizottság felállításáról szóló ívet, mert a Jobbikkal nem akar egy listán szerepelni.

Mesterházy most viszont azzal is kifejezte, hogy fontosanak tartja az ügyet, hogy kirakott egy képet honlapjára, amelyen együtt szerepel Horváth Andrással.