Szórólapok miatt elítélték a pécsi MSZP elnökét

Vágólapra másolva!
Jogerősen bűnösnek mondta ki és egy év próbára bocsátotta Nyőgéri Lajost, az MSZP pécsi szervezetének elnökét a Szekszárdi Járásbíróság, amiért valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsoltról, Pécs fideszes polgármesteréről. Az MSZP-s politikus szerint a szórólap igazat mondott.
Vágólapra másolva!

Az MSZP pécsi elnökét, Nyőgéri Lajost nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért ítélték el, mert megrendelésére több ezer példányban készítettek, majd terjesztettek Pécsett valótlan információkat tartalmazó szórólapokat 2011 őszén - közölte a PécsMa.hu hírportál szerdán. A szórólapokon az állt, hogy Páva Zsolt évi több millió forinttal "emelte meg" saját jövedelmét.

A PécsMa szerint a szocialisták az egykulcsos adórendszer bevezetését próbálták így "lefordítani" az átlagembereknek, emellett a Fidesz pécsi országgyűlési képviselőit is pénzeszsákokkal együtt ábrázolták. A honlap szerint rendőrségi nyomozás megállapította, hogy Páva Zsolt fizetése fillérre ugyanannyi, mint elődeié volt. 2006 óta ugyanis változatlan Pécsett a polgármesteri illetmény, azon pedig csak a közgyűlés tudna emelni.

Az eljárásban Nyőgéri Lajos végig tagadott, végül elismerte, hogy a szórólapokat az MSZP pécsi szervezete megbízásából ő maga rendelte meg, viszont szerinte ezen egyáltalán nem volt becsületsértő tartalom. A testület enyhítő körülményként értékelte, hogy Nyőgéri lényegében beismerő vallomást tett, emellett figyelembe vették az ítélet kiszabásakor büntetlen előéletét, valamint azt, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Ezért egy év próbaidőt kapott az MSZP politikus.

Nyőgéri Lajos nyilatkozatot juttatott el a szerkesztőséghez, amelyben azt írta: Páva Zsolt félrevezető módon valótlanul állította nyilvános, közhiteles vagyonnyilatkozatában, hogy 800 ezer forint a fizetése. "A polgármesteri vagyonnyilatkozatot én valósnak tartottam, ezért tagadtam és tagadom most is, hogy az a szórólap, amely erről szólt, nem az igazságot tartalmazta. A mai napig nem tudjuk a választ arra, hogy Páva Zsolt miért nem a valós fizetését tüntette fel a vagyonnyilatkozatában?" - írta az MSZP városi elnöke. A lap kereste Páva Zsolt polgármestert, aki nem kommentálta az ítéletet.