Feljelentés a tüntetésre cipelt libák miatt miatt

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM jelöltje szerint állatkínzás, hogy összekötözik és gágogásra kényszerítik az állatokat.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen fogalmazott meg feljelentést Helmeczy László ügyvéd, a nyírbátori székhelyű, 6-os számú választókerület Együtt-PM színeiben induló jelöltje - írja a pénteki Népszabadság.

A lap szerint az ügyvéd azt nehezményezi, hogy egyre gyakrabban láthatunk bizonyos tüntetéseken "pórázon vezetett libát, összekötözött szárnyú és lábú libákat a nyakukon szorosra húzott masnival, sőt az sem ritka, hogy ezeket a szerencsétlen jószágokat gágogásra kényszerítik".

Az ügyvéd feljelentésében kitért egy közelmúltbeli esetre is. "2013. november 21. napján Nyírbátorban a Bajnai Gordon és az ellenzéki képviselőjelöltek érkezésére váró személyek több libát összekötözve, azokat sanyargatva, tollaikat, végtagjaikat összeszorítva gágogásra bírtak. (...) A Btk. szerint aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, vétséget követ el. A libák sanyargatása az állatvédők szerint már a kényszertömés esetén is alkalmas az állatkínzás megállapítására."