Gyurcsány nem tudja eldönteni, mi a rosszabb, a NAV vagy a Jobbik

Vágólapra másolva!
A pártja tagjaitól kér segítséget.
Vágólapra másolva!

Nem tudja a Demokratikus Koalíció, hogy melyik ujjába harapjon a NAV-os, áfacsalásos botrány kivizsgálását szolgáló parlamenti vizsgálóbizottság ügyében - írja az Index. A bizottság létrehozását ugyanis annál több képviselőnek kell kezdeményeznie, mint ahányan az LMP-sek, MSZP-sek, továbbá függetlenné lett DK-sok és ex-LMP-sek vannak. A vizsgálóbizottság kezdeményezését ezért a Jobbik képviselőinek is alá kell írniuk.

Az Index információi szerint Gyurcsány Ferenc levélben kérte ki a pártja tagjainak véleményét arról, mit tegyen ebben a nehéz helyzetben. Gyurcsány azt írja, eddig következetesen tartották magukat ahhoz, hogy a Jobbikkal semmilyen ügyben nem vesznek részt, de most vitatható ez az elvi álláspont. A párt tagjait arra kérték, válasszanak a két lehetőség közül: igent mondanak, azaz együttműködnek a Jobbikkal, és ezzel felállhat a bizottság, vagy nemet mondanak, azaz nem adják fel az eddig elveiket, de ezzel biztossá teszik azt is, hogy nem lesz bizottság.

Az áfacsalási ügy és Horváth András színrelépése a parlamenti pártokat is felbolygatta, ebben a cikkünkben olvashat arról, hogy melyik párt hogy reagált a botrányra.