Vágólapra másolva!
Jövő héten a hétfői enyhe időjárás után megjönnek a nappali mínuszok, hétvégére pedig már fogcsikorgató hideg ígérkezik, helyenként mínusz tíz fokkal és hózivatarokkal. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzései szerint hétfőn többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a Fertő-tó körül kissé enyhébb is lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul.

Kedden és szerdán gyengén felhős, napos, másutt borult, párás, tartósan ködös lehet az idő. Néhol előfordulhat szitálás. A minimumhőmérséklet kedden és szerdán is általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a derült fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kedden a nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 5, szerdán mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak.

Csütörtökön az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos idő várható, de főleg délnyugaton és északkeleten helyenként tartósan megmaradhat a köd. Néhol megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0-6 fokig melegedhet a levegő.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett már szórványosan hózápor is kialakulhat, délen és keleten eleinte még havazás is lehet. Többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul.

Szórványosan szombaton is várhatók hózáporok és a szél is többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett fagyzugokban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.

Vasárnap több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű.