Lövés dördült a Ferenciek terén

Vágólapra másolva!
Kommandósok foghattak el egy bűnözőt, egy TEK-est a kollégája sebesített meg véletlenül.
Vágólapra másolva!

Lövés dördült a Ferenciek terén, közölte a HavariaPress. A hírügynökség szerint egy rendőri akció torkollt lövöldözésbe. Nyomozók és a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai próbáltak elfogni egy bűnözőt, megállították a taxit, amelyben utasként ült, majd a férfit kiszedték a kocsiból. Ekkor az egyik kommandós véletlenül lövést adott le, és eltalálta a kollégáját, akit a lövedék a hasán sebesített meg. A meglőtt terrorelhárítót a mentők kórházba szállították, sérülése súlyos, de – úgy tudni – nem életveszélyes, írta a hírügynökség. A helyszínelést megkezdték, a történtek kivizsgálásába az ügyészség is bekapcsolódott, közölték.

A hírügynökség korábban arról számolt be, hogy amikor a kommandósok megállították a keresett férfi autóját, és ki akarták szedni a kocsiból, akkor a férfi pisztolyból tüzet nyitott rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, és a rendőrökre tüzet nyitó férfi sérült meg, írták. A hírügynökség később ezt a hírt módosította a fentiek szerint. "A korábbi információkkal ellentétben nem az elfogott férfi lőtt, hanem az egyik kommandós", közölték.

Megkerestük az ORFK sajtóügyeletesét, ahol egyelőre nem mondtak hivatalosan semmit, de megerősítették a távirati iroda hírét arról, hogy véletlen lövés érte a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársát egyik kollégájának fegyveréből hétfőn este Budapesten, egy sikeres elfogási akciót követően.

Az MTI közlése szerint a sérültet kórházba vitték. Hajdu János, a TEK főigazgatója vizsgálatot rendelt el, ennek lezárultáig további információt nem közölnek.