Vágólapra másolva!
Az Index cikke szerint az Egyenlő Bánásmód Hatóság úgy döntött, hogy az Oxygen Wellness jogsértően tiltott ki egy fogyatékos kisfiút a játszóházból.
Vágólapra másolva!

A hatóság szerint az Oxygen Wellness megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A hatóság a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a naphegyi wellnessközpontot.

Az Oxygen Wellness központ még májusban tiltotta ki a kisfiút játszóházából. A kisfiú akkor már régebb óta járt a központba édesapjával. Előbb csak annyit mondtak nekik, hogy csak feleannyi időt lehet ott a gyerek, majd az egyik napról a másikra bekerült az intézmény házirendjébe, hogy speciális igényű és speciális ellátást igénylő gyereket nem áll módjukban befogadni.

Miután sok kritika érte a wellnessközpontot a döntése után, közleményt adtak ki az ügyről. Ebben azt írták, a gyerek mozgáskorlátozottsága miatt állandó figyelmet és segítséget igényelt, ám mivel csak egy óvónő van az összes, alkalmanként 12-15 gyerekre, a többiekre nem jutott elég figyelem. Ráadásul a gyerek emelgetése is fizikai megterhelést is jelentett az óvónőnek. A wellnessközpont szerint erre szóban figyelmeztették is az édesapát, majd úgy döntöttek, a házirendben teszik egyértelművé a dolgot.

A társaság eddig annyit ismert el, hogy már az elején kellett volna írásban figyelmeztetniük az édesapát, és "a kommunikációs hibáért" elnézést kértek.

Az apa a keddi döntés azt mondta az Indexnek, hogy még nem döntötték el, hogy megint járnak-e majd a kisfiukkal az Oxygenbe, mert nem szeretnének senkit se provokálni.