Vizoviczkiék kikerültek a házi őrizetből

Vágólapra másolva!
Kikerült a házi őrizetből a Vizoviczki-ügy öt fő gyanúsítottja. A bíróság szerint már nem fogják veszélyeztetni a nyomozást, és nem kell tartani szökésüktől sem. Lakhelyelhagyási tilalom alá kerültek, vagyis szabadon mozoghatnak a fővárosban és környékén.
Vágólapra másolva!

Lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a Fővárosi Törvényszék a Vizoviczki-ügy öt fő gyanúsítottjának kényszerintézkedését – jelentette a PestiSrácok.hu. Az információt Simon Richárd, a nyomozó főügyészség helyettes szóvivője is megerősítette a portálnak.

A végzés még nem jogerős, de végrehajtható, így a rendőrségi korrupciós ügy szereplői kimozdulhatnak Budapest és Pest megye területén belül, a nyomkövetőt azonban viselniük kell.

A várhatóan januárban lezáruló nyomozásban az ügyészség még kedden is gyanúsítottakat hallgatott ki. Az ügynek már negyven gyanúsítottja van, akiket vesztegetéssel vagy a költségvetési csalással gyanúsítanak.

A nyomozó főügyészség szerint a "Központi Nyomozó Főügyészség indítványával szemben a Fővárosi Törvényszék nem találta indokoltnak a házi őrizet meghosszabbítását, így Vizoviczki László és négy főrendőr társának kényszerintézkedését lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette".

A bíróság szerint azzal indokolta a döntést, hogy már nem várható, hogy veszélyeztetnék az eljárás sikerét, vagy tanúkat akarnának befolyásolni, a szökés és elrejtőzés veszélye pedig a nyomkövető karperec segítségével minimálisra csökkenthető. Vizoviczkit idén május végén engedték ki az előzetes letartóztatásból és helyezték házi őrizetbe.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában. A gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen volt üzleti érdekeltsége, és neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak. Az ügyben több volt, magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás folyik.