Vágólapra másolva!
Egy 11 méter magas, 370 szánkóból épült karácsonyfával ünnepel idén a Művészetek Palotája. A Hello Wood különleges installációja Vízkeresztig lesz látható a Müpa előtt, azután a szánkókat a Telekom jóvoltából az SOS Gyermekfalu lakóinak adományozzák.
Vágólapra másolva!

A Művészetek Palotája idén különleges karácsonyi meglepetéssel várja látogatóit. A Hello Wood tagjai az épület előtt egy héten át építették a faszerkezetre rögzített, 11 méter magas, 370 szánkóból álló karácsonyfát, melynek belsejébe belépve bárki megtekintheti az izgalmas szerkezetet. Nem véletlen az alkotócsoport kiválasztása. Az intézmény ugyanis stratégiailag fontos céljának tekinti az innováció támogatását, ennek egyik fontos eleme az évszakos programokhoz illeszkedő installációs program, melynek révén a fiatal képző- és iparművészek is bemutatkozhatnak a Müpában. Ezúttal ez az installáció most túlmutat önmagán, a Telekomnak köszönhetően ugyanis a szánkók január 6-a után az SOS Gyermekfalu lakóihoz kerülnek, hogy egy késői karácsonyi ajándékként még vidámabbá tegyék az ott élő gyermekek mindennapjait.

Forrás: Origo

A Telekom

A Telekom a magyar kulturális és közélet kiemelkedő támogatójaként az elmúlt évtizedekben szívesen állt olyan események, előadók, intézmények és produkciók mellé, amelyek saját területükön, műfajukon belül a legmagasabb színvonalat képviselik. Ebbe a stratégiai gondolkodásba jól illeszkedik a Müpa és a Hello Wood egyedülálló, szánkóból épült karácsonyfa-projektjének támogatása, amely az innovatív gondolkodásnak valamint a társadalmi felelősségvállalásnak is kitűnő megnyilvánulása. A kiállított szánkók ugyanis nemcsak a telet és a környező világot teszik színesebbé, hanem később felhőtlen perceket és élményeket is jelenthetnek sok gyermek számára: a Müpa előtt felépített karácsonyfa szánkói az SOS Gyermekfaluba kerülnek.

A Hello Wood

A Hello Wood egy nemzetközi művészeti program. Legismertebb eseményük az egyhetes nyári alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője mindenképp van: többnyire fából készülnek és, és a társadalmi szerepvállalás, a művészetek összefonódása nem hiányozhat belőlük.

A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Nem csak országhatárokat átívelve hoz össze diákokat és oktatókat, de az egyszeri embert is összeköti az alkotó tervezőkkel. A Hello Wood tagjai számára a tervezői folyamatok során mindig fontos szempont az adott munka utóéletének átgondolása, a társadalmi érzékenység és szerepvállalás. Az installáció építőeleme tudatosan lett a szánkó, a tervezői koncepció része volt, hogy a karácsonyfa lebontása után az alkotórészek eredeti funkciójukat töltsék be. A projektben külön öröm volt számukra, hogy az alapanyag, azaz a szánkók a későbbiekben a legmegfelelőbb helyre, az SOS Gyermekfalu kis lakóihoz kerülnek.

Az SOS Gyermekfalu Magyarország

Az SOS gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Céljuk, hogy gondozásunkban a gyermekek szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak. Az SOS gyermekfalvak munkája négy alapelven nyugszik. Minden gyermeknek szerető szülőre van szüksége; legjobb, ha testvérei között, biztonságot nyújtó családias környezetben nő fel a gyermekfalu segítő közösségén belül.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.