Saját magához írt szerelmes levelet az erőszakkal gyanúsított adóellenőr

Vágólapra másolva!
A munkatársa megerőszakolásával gyanúsított egykori adóellenőr, Sz. József szokatlan módszerrel próbálta kisebbíteni a felelősségét a Blikk cikke szerint. Az áldozata nevében hamis társkereső-profilt hozott létre, majd arról saját magának írt szerelmes leveleket. Az információt nem erősítette meg a rendőrség, de az áldozat ügyvédje szerint valóban létezik a hamis profil.
Vágólapra másolva!

Hamis profilt hozott létre egy társkereső oldalon az a férfi, aki a gyanú szerint megerőszakolta kolléganőjét, egy NAV-dolgozót. A Blikk szerint a 60 éves Sz. József az asszony nevére hozta létre a profilt, amit arra használt, hogy a nevében szerelmes leveleket írjon saját magának. Ezzel azt akarta igazolni, hogy a nő valójában érez valamit iránta, ezzel pedig feltehetően a nemi erőszak jelentőségét akarta csökkenteni - írja a lap meg nem erősített információkra hivatkozva.

A Blikk még szeptemberben számolt be arról, hogy egy pénzügyőrként dolgozó nő esett áldozatul szexuális erőszaknak Salgótarjánban. A tettes Sz. József éppúgy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozott, mint az áldozata, csak adóellenőrként. Együtt voltak egy ellnőrzésen Sz. Józseffel, aki azt mondta az asszonynak, hogy a lakásában felejtett valamit, és megkérte, hogy ugorjon fel vele egy pillanatra. A nő követte a kollégáját, aki bezárta mögöttük a panellakást, majd megerőszakolta. Másnap hajnalban tudott elmenekülni az áldozat a Blikk szerint, amikor a férfi kinyitotta a bejárati ajtót. A nő azonnal a legközelebbi rendőrkapitányságra futott, Sz.-t a NAV felfüggesztette, a férfi beismerte az erőszakot.

A hamis társkereső profil létezését - a becenév "Hazudozós" volt - az áldozat ügyvédje megerősítette. "Valóban regisztrálták ügyfelemet az említett honlapon, azt a látszatot keltve, mintha ő így próbálná meg a kapcsolatot felvenni korábbi támadójával. Természetesen ebben az ügyben is a rendőrséghez fordultunk, hiszen ügyfelem személyes adataival éltek vissza" – mondta a Blikknek az ügyvéd, Lichy József.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy Sz. József állhat a társkereső oldal mögött.