Kopnak az Alstom metrók kerekei

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a Nemzeti Közlekedési Hatóság az Alstom metrók kerékkopása ügyében. A jelenség veszélyeire korábban egy civil szervezet szóvivőjeként Vitézy Dávid is felhívta a figyelmet – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Egyre többen panaszkodtak a 2-es metró felett lakók közül, hogy nagy zajjal haladnak az új Alstom szerelvények - írja a Blikk. A cikk szerint még az öreg, szovjet metrókocsik sem csaptak akkora zajt, amekkorát az újak.

„A hangot kerékkopás okozza” mondta a Blikknek Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) vezetője. „A kerekek nem teljesen kör alakúak, ezért zörögnek, ütnek, rázzák az egész szerelvényt, szétverik a pályát tönkreteszik az alagutat.” Dorner és civil szervezete egyébként régóta ellenzi az Alstomok vásárlását, mondván: a kerékkopások miatt nem jó vétel a kocsi.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság hivatalból eljárást indított a panaszok kivizsgálására.

A VEKE korábbi szóvivőjeként egyébként Vitézy Dávid is felhívta a figyelmet a kerékkopásokra 2010-ben. A Blikknek most a BKK vezérigazgatójaként is megerősítette véleményét. „A hibák javítása az Alstom feladata, kötelessége” mondta. A BKV viszont tagadja, hogy gond lenne a kocsikkal.