Az MTI volt elnöke nem érti, miért csak 4,8 milliós prémiumot kapott

Vágólapra másolva!
Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda korábbi elnöke magyarázatot kért a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumától, hogy miért csak a 2012-re adható prémium 65 százalékát, azaz 4,8 millió forintot kapott feladatainak kiértékelése után – írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A négy közszolgálati médiumot, vagyis az MTI-t, az MTV-t, a Duna TV-t és a Magyar Rádiót felügyelő közalapítvány jegyzőkönyveiből az derül ki, hogy Belénessy Csaba, az MTI 2012 végén távozó elnöke a 2012-es prémiumokról való döntés után levelet intézett a közalapítvány kuratóriumához. A levél lényegét Balogh László elnök úgy foglalta össze, hogy ő vagy a kuratórium magyarázza meg, hogy a volt vezérigazgató „miért csak ennyi prémiumot kapott” – írja a Népszabadság.

Belénessy 4,8 millió, Medveczky Balázs (MTV) 4,5 millió, Jónás István (Magyar Rádió) 4,8 millió, Dobos Menyhért (Duna TV) 4,8 millió forint jutalmat kapott 2012-es munkájukért. Az egész éves munka értékelése alapján Belénessy a maximálisan adható prémium 65 százalékát kapta, a többiek 90-95 százalékot, azonban a közalapítvány által felügyelt négy médium közül 2012-ben az MTI vezetője kereste a legtöbbet: havi bruttó 1,9 millió volt a fizetése.

Belénessy ráadásul 2012-es távozásakor megkapta hathavi bérét, 11,4 millió forintot.