Vágólapra másolva!
Kibővítené és részben le is cserélné a Vitézy Dávid vezette Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. döntéshozó testületét egy közgyűlési előterjesztés, így a városvezetés átvehetné az irányítást a cégnél – írja a keddi Népszava.
Vágólapra másolva!

A napilap értesülése szerint a főváros kizárólagos tulajdonában álló BKK eddig ötfős igazgatóságában egy tag cseréjével, illetve két új tag kinevezésével a városvezetés igyekszik befolyást szerezni a közlekedésszervező cég operatív irányítása felett. A Népszava városházi forrásai szerint a BKK igazgatóságának feltöltése a főpolgármester és a BKK-t vezető Vitézy Dávid közti sajátos viszonyból fakadó "adok-kapok" újabb állomása.

A formailag a főváros vagyongazdálkodási irodája által jegyzett, de Tarlós István főpolgármester és Németh Zoltán Fidesz–KDNP-frakcióvezető által aláírt előterjesztés szerint a két plusztag a többiekhez hasonlóan fejenként havi bruttó 357 ezer forint díjazásban részesül, vagyis a létszámbővítéssel elérhető befolyásszerzés évente mintegy 8,4 millió forintjába kerül Budapestnek járulékok nélkül – olvasható a Népszavában.

Az előterjesztésről szerdán szavaz a közgyűlés.

Vitézy Dávid és Tarlós István megromlott viszonyáról ebben a cikkünkben részletesen írtunk.