Orbán is kíváncsi a közszféra milliós jutalmaira

Vágólapra másolva!
Milliós állami jutalmakról írt a Blikk hétfőn, erre Orbán Viktor miniszterelnök utasította a miniszterét, hogy vizsgálja ki, mely állami cégeknél fizettek ki ekkora prémiumot.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülésre soron kívüli jelentést kért Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől arról, hogy milyen jutalmakat és prémiumokat fizettek ki a közigazgatásban és az állami cégeknél - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetésük kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Az MSZP aznap közölte, azt várja, a Fidesz szerezze vissza az állami cégek vezetőitől a nekik kifizetett milliós prémiumokat. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, ha voltak ilyen kifizetések, azt nem tartja helyesnek. Arra a felvetésre, hogy szerinte vissza kellene-e fizetniük az érintetteknek a pénzt, úgy válaszolt: vagy fordítsák jótékonysági célra.