Diákokat kért a kiállításmegnyitóra a kormánymegbízott

Vágólapra másolva!
A vas megyei kormánymegbízott körbe írt az iskoláknak, hogy küldjenek diákokat az Alaptörvény illusztrációiból álló kiállításra.
Vágólapra másolva!

Kivezényelt középiskolások előtt nyitotta meg az Alaptörvény illusztrációiból álló kiállítást csütörtökön a vas megyei kormánymegbízott Szombathelyen – írja a nyugat.hu megyei hírportál. A portál birtokába került egy levél, amelyben felszólítják a helyi iskolák igazgatóit, hogy jelenjenek meg a kiállítás megnyitóján. „Kormánymegbízott úr kérése, hogy iskolánként 20-25 fő a végzős osztályokból képviselje az iskolát” – áll a levélben a hírportál szerint.

A nyugat.hu a megnyitón azt tapasztalta, hogy a megnyitón rengeteg diák jelent meg, akik azt mondták, kötelező jelleggel jöttek, sőt akadtak olyanok is, akik egy tanóra keretében voltak ott. A hírportál tudósítása szerint a megnyitón felszólat többek között Harangozó Bertalan kormánymegbízott, aki a korábbi kormányok sikertelenségéről beszélt, és az új alaptörvényt méltatta. A kiállítás azokból a képekből áll, amelyeket Kerényi Imre kormánymegbízott rendelt meg az új alaptörvény díszkiadásához.