Embercsempészéssel gyanúsítják Horváth Aladár fiát

Vágólapra másolva!
Afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat csempészett a gyanú szerint Horváth Aladár roma politikus fia - írja a Magyar Nemzet. A taxisként dolgozó férfit azzal gyanúsítják, hogy bűnszervezetben vett részt, a nyomozás hamarosan vádemeléssel zárul.
Vágólapra másolva!

Bűnszervezet tagjaként afgán és pakisztáni illegális bevándorlók Ausztriába csempészésével gyanúsítják Horváth Aladár roma polgárjogi vezető, a Magyarországi Cigány Párt alapítója azonos nevű fiát - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztálya nyomoz, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészet gyanúja miatt. Az eljárás a taxisként dolgozó férfin kívül hét embert érint még.

A lap szerint a hamarosan vádemeléssel záruló nyomozás során megállapították, hogy Horváth fia 2012 márciusától 2012 júliusáig hét alkalommal összesen tizenkilenc, a makói, illetve a szentesi gyermekotthonból elszökött zömében fiatalkorú illegális bevándorlónak segített Ausztriába jutni, és összesen 2100 eurót kapott.

A férfit még tavaly júliusban igazoltatták Hegyeshalom közelében, és a kocsijában akkor ülő három férfinél nem voltak iratok. A nyomozás titkos módszerekkel is folyt, például rögzítettek egy a júliusi igazoltatást megelőző találkozót, ahol a makói gyermekotthonból szökött afgánok a megbízó autójából átültek Horváth taxijába. Az NNI idén június 27-én gyanúsította meg a férfit azzal, hogy a bűncselekményeket bűnszervezetben követte el.

A Magyar Nemzet megkereste az ügy miatt Horváth Aladár roma jogvédőt, aki azt mondta, becsületben nevelték fel a fiút, és bízik benne, hogy nem készakarva követte el a bűncselekményt. A családnak nem volt tudomása a fiú ügyeiről, és más családtag nem érintett az ügyben. Azt is mondta, reméli, sem az ő közszereplő volta nem befolyásolja fia ügyét, sem fia ügye az ő politikai tevékenységét.