Német ámokfutót kergettek a rendőrök a 4-es főúton

Vágólapra másolva!
Órákig állt a forgalom reggel a 4-es főúton Újfehértónál, miután egy teherautó frontálisan összeütközött egy autóval. Kiderült, egy német férfi lopta el a teherautót a nyíregyházi kórházból, a rendőrök pedig folyamatosan üldözték. A német férfi jelenleg kórházban van, még nem tudták kihallgatni. 
Vágólapra másolva!

A nyíregyházi kórház területéről ellopott teherautóval okozott balesetet a gyanú szerint egy 31 éves német férfi vasárnap reggel a 4-es főúton Újfehértó és Téglás között. Az útszakaszon már feloldották a korábban elrendelt útzárat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fülöp Gergely azt mondta, a járó motorral, üresen álló tehergépkocsit valamivel reggel fél hét után lopták el a gyógyintézményből. A kórház sorompóját is megrongáló járművet több járőrkocsi kezdte követni, ám az a rendőri jelzések ellenére sem állt meg. Menekülés közben áthajtott több tilos jelzést mutató jelzőlámpán és érintőlegesen ütközött egy autóval és egy tehergépkocsival, ezekben a balesetekben senki nem sérült meg.

A lekapcsolt világítással haladó teherautó a 4-es főút 251. kilométerénél, Újfehértó és Téglás között a síkos úttesten áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy autóval - ismertette az őrnagy. Hozzátette: mindkét jármű vezetője beszorult a roncsok közé, mentésüket a rendőrök kezdték meg, majd a kiérkező tűzoltók speciális eszközökkel emelték ki őket. A sérülteket a mentők ellátták és kórházba szállították. A baleset helyszínén délelőtt tíz óra után oldották fel a teljes útzárat, addig a rendőrök egy mellékútra terelték a forgalmat.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vizsgálja a jármű önkényes elvétele, a közúti veszélyeztetés és más közlekedési bűncselekmények gyanújának körülményeit. A feltételezett elkövetőt, S. Dennis 31 éves német állampolgárt a kórházban őrzik a rendőrök, állapota miatt egyelőre nem lehet kihallgatni - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

A kórház sajtófőnöke szerint a balesetet okozó német férfi könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett, míg a vétlen autó vezetője súlyos, de nem életveszélyes állapotban van, sérülései nyolc napon túl gyógyulóak.