Papíron halott volt a férfi, akit a TEK elfogott

Vágólapra másolva!
Halottá nyilváníttatta magát, és így egy ideig sikeresen meg tudott lógni a hatóságok elől a férfi, akit kommandósok fogtak el nemrég a Ferenciek terén. Ez vol az az akció, amelynek során a Terrorelhárítási Központ egyik egyenruhása véletlenül meglőtte a társát.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal az elfogása előtt N. Gábornak sikerült elintéznie, hogy halottá nyilvánítsák - írja a Blikk. N. volt az, akit a terrorelhárítók rángattak ki egy taxiból a Ferenciek terén. (A Ferenciek terén végrehajtott kommandósakció azért emlékezetes, mert annak során egy TEK-es kommandós véletlenül meglőtte a társát.)

N. Gábor csalás miatt állt bíróság előtt, mert társaival rendőrnek adták ki magukat, és több millió forintot vettek el áldozatuktól. A férfi a Blikk szerint úgy próbált elbújni a felelősségre vonás alól, hogy halottá nyilváníttatta magát.

Már egy ideje nem járt a tárgyalásaira, így tisztában volt vele, hogy előbb-utóbb keresni fogják. Az ügyét tárgyaló bíró október elején veszítette el a türelmét, és a zsarukat N. Gábor nyomába küldte. A rendőrök elérték telefonon a férfit, aki azt állította, hogy a János Kórházban fekszik gyomorvérzéssel. Ottlétét kezelőorvosa is megerősítette a rendőrségnek, hiszen a férfi ezzel a panasszal valóban kivizsgáltatta magát. A megfelelő gyógyulási időt kivárva a rendőrök két hét után újra hívták N. Gábort, de a telefon addigra már ki volt kapcsolva. A felesége azt állította, hogy a férje meghalt, ő maga pedig a fájó gyász miatt elköltözött vidékre.

A bíró is tudomást szerzett N. Gábor haláláról, ezért rögtön felhívta a kórházi zárójelentést kiállító orvost, aki viszont biztos volt benne, hogy ő a férfi elhalálozásáról biztosan nem adott ki semmilyen papírt. Ekkor jöttek rá, hogy az önkormányzatnál a halotti anyakönyvi kivonatot hamis orvosi igazolás alapján készítették el. A bírónő azonnal elrendelte N. Gábor körözését.

Kiderítették, hogy a XII. kerületi önkormányzat anyakönyvi csoportjánál valóban kiadták a hivatalos iratot, egy, a János Kórház orvosa által írott halottvizsgálati bizonyítvány alapján. A gyanú szerint persze szó sincs arról, hogy létező doktor készítette volna el a dokumentumot, sokkal valószínűbb, hogy N. Gábor végzett magával – papíron.

A férfit egyébként egy levél buktatta le, amelyben azt fejtegette, hogy végez magával, és ha barátnője nem tart vele, akkor másokat is magával visz a halálba. Az íráshoz fotókat is mellékelt, amelyeken fegyvert tartott a fejéhez. A nő jelentette az esetet a rendőrségen, ezután kérték a terrorelhárítást, hogy fogja el N. Gábort.