Terézváros közparkot nyitna a Nyugati mögött

Vágólapra másolva!
Szabadidőközpontot - sportpályákat é s közparkot - nyitna Terézváros a Nyugati pályaudvar mögötti, jelenleg elzárt területen. Ez az a hely, ahová a Guyrcsány-kormány idején kormányzati negyedet képzeltek - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hassay Zsófia polgármester azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Nyugati pályaudvar mögötti elzárt terület ideiglenes hasznosításáról mielőbb egyeztetni akarnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel. Az állami fejlesztési tervekben 2020 előtt nem szerepel a terület hasznosítása, így, hogy addig ne heverjen parlagon, Terézváros megnyitná a budapestiek előtt.

A kerület akár kisebb állami segítséggel önként is vállalná a fejlesztést. Zöldterületet és sportolásra alkalmas pályákat képzelnek el oda: 300-600 millió forintba kerülne a becslésük szerint a fejlesztés, amelyhez a közpark után később egy sportcsarnok is csatlakozhatna.

A terület egy másfél-két hektáros sáv a Ferdinánd-híd és az Eiffel park között. A Gyurcsány-kormány idején ide tervezték felépíteni az új kormányzati negyedet. A terv megvalósítása végül nem kezdődött el, csak a tervezés.