Visszaküldték Hagyót Pestre

Vágólapra másolva!
Nem tartja magát illetékesnek Hagyó Miklós perében a Kecskeméti Törvényszék, ezért visszakülte az ügyet a Fővárosi Törvényszéknek.
Vágólapra másolva!

A Kecskeméti Törvényszék illetékessége hiányát állapította meg Budapest volt főpolgármester-helyettesének és 14 társának büntetőperében, és az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez.

Sárközy Szabolcs,a Kecskeméti Törvényszék szóvivője közölte: a kijelölés alapját képező jogszabályi rendelkezéseket - alaptörvény-ellenességre és nemzetközi szerződésbe ütközésre hivatkozással - az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

A bíróság álláspontja szerint ezért jelenleg nincs olyan hatályos törvényi, illetőleg alaptörvényi rendelkezés, amely alapján a Kecskeméti Törvényszék illetékes lenne az ügyben, ezért az ügy áttételéről határozott.

Handó Tünde, Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke még 2012-ben helyezte a Kecskeméti Törvényszékre Hagyó ügyét, mert a Fővárosi Törvényszéket túl leterheltnek tartotta a per lefolytatására.

A törvényszék közleménye szerint, a végzéssel szemben jogorvoslatnak nincs helye. Az ügy áthelyezése nem új eljárást jelent, hanem azt, hogy a bizonyítási eljárás a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.