Az MTVA 26,5 milliót fizetett Ákos cégének

Vágólapra másolva!
Kovács Ákos cége a közrádiók szignáljainak megírásához hasonlóan a közszolgálati tévécsatornáknak is 12 millió forintért szerzett zenét – derítette ki az Átlátszó.hu.
Vágólapra másolva!

Az Átlátszó közérdekű adatigénylésben kérte ki a szerződéseket, melyek szerint a zenész 2012-ben 12 millió forintért vállalta a közszolgálati tévécsatornák arculati, képi elemeihez illő 119 zenei anyag megírását, hangszerelését és felvételét cége, a Fehér Sólyom Bt. által üzemeltetett stúdiókban.

Ugyanebben az évben a Szigeten megtartott Ákos-koncertből készül 38 perces videofelvétel levetítésében is megállapodtak, 1 millió forint plusz áfa értékben. Egy évvel korábban A Katona imája című koncert felvételére kötöttek szerződést, az 50 perces film rögzítéséért és levetítésének jogaiért az MTVA 1,4 millió forintot fizetett. A harmadik szerződésben a 2011-es, Arénában tartott koncert hanganyagát rögzítették: ezért 100 ezer forintot fizetett az MTVA.

Kovács Ákos készítette az új szignálokat a közszolgálati rádióknak is, a tévészignálokhoz hasonlóan 12 millió forintért, vagyis a közmédia összesen 26,5 millió forintot fizetett a zenész cégének az utóbbi években.

A rádiós munkáról szóló szerződésben – amelyet az Átlátszó pereskedés útján szerzett meg korábban az MTVA-tól – összesen 220 darab szignál szerepel (22 szignál csatornánként eltérő hangszereléssel készült változata), ám a portál szerint a közmédia és Ákos korábban 320 szignálról szóló megbízásról beszélt.