Papcsákot megdöbbentette egy azeri újság

Vágólapra másolva!
Papcsák Ferenc tagadja, hogy örményellenes kijelenteséket tett Azerbajdzsánban, ahogy az hétfőn az egyik azeri újságban megjelent.  
Vágólapra másolva!

"Megdöbbenéssel olvastam a hazai médiában megjelent hírt, miszerint azerbajdzsáni tartózkodásom alatt egy lapnak nyilatkozva örményellenes kijelentést tettem, felszólítva Örményországot, hogy csapatai vonuljanak ki, és a területet adják vissza Azerbajdzsánnak" - írta közleményében Zugló fideszes polgármestere, aki az Azeri–Magyar Baráti Társaság elnöki posztját is betölti.

Az Azernews hétfői tudósításában idézte Papcsákot, a lapban megjelent nyilatkozat szerint a magyar politikus felszólította Örményországot, hogy csapatai hagyják el Hegyi-Karabahot, valamint elítélte az örményeket, mert elnökválasztást tartottak Karabahban.

"A hivatkozott lapban megjelent tudósítást badarságnak, nevetségesnek, egyben felháborítónak tartom, annak tartalmától teljes mértékben elhatárolódom. Azeri tartózkodásom idején egyetlen sajtóorgánumnak ilyen nyilatkozatot nem tettem" - közölte szerdán Papcsák, aki azt állítja, hogy az örmény-azeri konfliktusban egyáltalán nem foglalt állást, a cikkben szereplő mondatok nem hangzottak el.

"A két nép vonatkozásában a békés egymás mellett élés valamint a konfliktusok békés úton történő lezárásának a híve vagyok" - jelentette ki.