A Fidesz törvényt módosítana a mentővel furikázás miatt

Vágólapra másolva!
Kocsis Máté szerint elfogadhatatlan az alapítvány elnökének viselkedése. A tisztességes alapítványokkal szigorúbb törvényt dolgozna ki a pénzköltések felügyeletére. 
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nemcsak felháborító, hanem egyenesen visszataszító, morálisan elfogadhatatlan a Gyermekrák Alapítványt vezető Balogh István viselkedése. "Az mégiscsak mindennek a legalja, hogy egy beteg gyermekek szállítására szolgáló mentőautót valaki magánhasználatra vegyen igénybe, mindezt azért, hogy elkerülhesse a dugókat" – fogalmazott, ezért a rendőrség mielőbbi vizsgálatát követelik, sőt szerintük minden illetékes hatóságnak, az ügyészségnek, illetve az adóhatóságnak is, a lehető leghatározottabban kell fellépnie az ügyben.

A Fidesz a történtek miatt szigorítani akarja a vonatkozó jogszabályokat. A módosításokat tisztességesen dolgozó alapítványokkal egyeztetve fogják kidolgozni, hogy a szigorítások védjék majd ezeket a szervezeteket, nekik is elfogadhatók legyenek, és kiszűrjék a hasonló visszaéléseket – mondta Kocsis Máté, aki rámutatott, hogy a Gyermekrák Alapítvány ügye a becsületes alapítványoknak is kárt okozhat.

A jogszabály-módosítások irányát firtató kérdésre a Fidesz kommunikációs igazgatója azt válaszolta, hogy szerinte az alapítványi bevételek elköltésének szabályait kellene áttekinteni.

Az Index kedden írt arról, "mentős körökben jó ideje terjed a pletyka", hogy a Gyermekrák Alapítvány Gyermekmentő feliratú Mercedesével reggelente maga Balogh István, az alapítvány elnöke furikázik otthona és a belváros között. A hírportál újságírója többször is tanúja volt, hogy Balogh István az adományokból vásárolt betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között. A portál kérdésére az alapítvány elnöke azt mondta, a betegszállítót néha "közérdekű ügyintézésre" is igénybe veszik, de magáncélra soha nem használják.

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz egy konkrét eset miatt módosítana a törvényeken. Korábban a szlovák milliomosnő ittasan okozott balesete és az ároktői banda tagjainak házi őrizetből történő szökése miatt jelentettek be jogszabály-módosítást.