Pár száz ember tüntetett Horváth Andrásért

Vágólapra másolva!
A tüntetés a Legfőbb Ügyészség épülete előtt kezdődött, majd a NAV központi irodájához vonultak, amiért ma házkutatást tartottak az áfacsalási ügyet kirobbantó Horváth András korábbi adóellenőrnél. 
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete előtt nagyjából 100-150 ember gyűlt össze a Horváth Andrásért Az Alkotmány Nem Játék nevű civil csoportosulás által szervezett szimpátiatüntetésen – jelentette tudósítónk. A politikusok közül megjelent Schiffer András, az LMP társelnöke, akit a szervezők megpróbáltak elküldeni, mondván, ez nem pártpolitikai rendezvény. A tömegben ott volt Vágó Gábor és Szél Bernadett, szintén az LMP-ből.

A tömeg többször skandálta, hogy "Nem fogadjuk el!" – utalva a rendőrségi eljárásra. Egy nő transzparensén az áll, hogy "Rossz címen jártatok", egy másikén pedig, hogy "Mikor mentek a Lázár testvérekhez?"

Tüntetők egy kisebb csoportja között vita alakult ki, egy vállalkozó nő azt vetette fel, hogy holnap, december 20-án mindenki fizesse be az áfát, egy férfi szerint viszont két hónapig mindenkinek meg kellene tagadnia az áfafizetést.

Rövid beszédek után a tömeg a NAV Széchenyi utcai épületéhez vonult. Mire a NAV-hoz értek, már 2-300 fős lehetett a tömeg – jelentette tudósítónk. A tüntetésen bejelentették, hogy december 28-án újabb demonstrációt szerveznnek az Alkotmány utcában. Azon a rendezvényen Horváth András is beszédet mond majd - mondta lapunknak a korábbi adóellenőr.

Horváth Andrásnál ma reggel tartott váratlanul házkutatást a rendőrség – írta meg az Origo. Elvitték a számítógépe merevlemezét, sok iratot, valamint a zöld dossziét. Horváth szerint a rendőrök azt közölték vele, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják. Korábbi munkahelye, az adóhivatal jelentette fel, ezért nyomoznak ellene, és ezért volt a mai házkutatás.

A cikkünkben korábban tévesen az szerepelt, hogy Becker András, az Átlátszó munkatársa bejelentést tett egy később tüntetésről. Ez téves információ volt. Az olvasóink és az érintett elnézését kérjük.