Újra házi őrizetben van Vizoviczki László

Vágólapra másolva!
Alig két hetet tölthetett csak hosszú pórázon Vizoviczki László, mert két napja megint visszahelyezték házi őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Vizoviczki László ismét házi őrizetben van, január 30-áig biztosan - írja a magyar Nemzet. A lap szerint szerdán született döntés arról, hogy az egykor a budapesti éjszakai élet uraként ismert, most viszont vesztegetéssel és bűnszervezet létrehozásával gyanúsított férfinak nem elég a lakhelyelhagyási tilalom, hanem szigorúbb intézkedésre van szükség. A Fővárosi Ítélőtábla az után döntött így, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezésben kérte erre. Arra hivatkozva, hogy Vizoviczki elszökhet elbújhat vagy megpróbálja befolyásolni a tanúkat.

Vizoviczki Lászlót december elején engedték hosszabb pórázra. Még ez év májusában került ki az előzetes letartóztatásból, legutóbb pedig a Fővárosi Törvényszék úgy ítélte meg, hogy már nem kell attól tartani, hogy veszélyezteti a lassan véget érő nyomozás sikerét, vagy megpróbálná befolyásolni a tanúkat, ezért a házi őrizetet lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették. A szökés veszélye miatt (társaival együtt) nyomkövetőt kell hordania, de már szabadon mozoghatott Budapesten és Pest megyén belül. Ennek vetett véget a szerdai döntés, amely visszahelyezte házi őrizetbe.

Vizoviczki Lászlót a budapesti éjszakai élet uraként, megkerülhetetlen alakjaként emlegették, amikor tavaly nyáron vesztegetés megalapozott gyanúja miatt a Hajógyári-szigeten egy társával együtt őrizetbe vették. Vizoviczkinek akkor saját bevallása szerint negyven budapesti szórakozóhelye volt, köztük a legfelkapottabbakkal (a Hajógyári-szigeten működő Dokk, a Bed Beach, a Coronita, a belvárosi Moulin Rouge, a Nyugati pályaudvar épületében működő, de már áprilisban bezárt Retropolis, a Liszt Ferenc téri Incognito). Azzal gyanúsították, hogy rendőri vezetőket fizetett le azért, hogy saját érdekeltségeit védjék, a versenytársait pedig ellehetetlenítsék.

Hogy a korábbi Vizoviczki-birodalommal azóta mi lett, annak ebben a cikkünkben néztünk utána. A Hajógyári-sziget egykori uráról és a jelenleg ötvenhárom gyanúsítottnál járó nyomozásról szóló összes cikkünket megtalálja itt.