Óriási volt a dugó az M1-esen

Vágólapra másolva!
Három autópályán is balesetek történtek szombat reggel, az M1-esen egész nap óriási a torlódás, a vendégmunkások autói kilométerekre beszorultak. Az M5-ösön is lassú a forgalom, és a karácsony előtti utolsó teendők elvégzését több budapesti dugó is nehezíti.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közút Útinform szolgálata szerint szombat reggel sorozatos balesetek történtek az M1-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség arra kéri az autóvezetőket, hogy türelemmel és fokozott óvatossággal közlekedjenek. Az M1-es a megyét átszelő szakaszán több koccanásos baleset történt, Lébény közelében egy kamion hajtott az árokba, de senki nem sérült meg. Az autópálya járőrei próbálják segíteni az előre haladást, de Hegyeshalom felől Budapest felé annyi vendégmunkás próbál egyszerre eljutni, hogy a 150-142-es kilométerkövek között csak lépésben tud haladni a kocsisor. A vendégmunkások az ünnepek alatti szabadságukra igyekeznek haza Nyugat-Európából.

Az M1-esen az M0-s közelében is nagy már a torlódás. Ezen kívül a 128-as, a 44-es és a 33-as kilométernél is több jármű ütközött össze. Sávlezárásokra és jelentős torlódásra kell számítani. A 128-as kilométernél van a legnagyobb dugó, mert itt csak a leállósávban tud haladni a forgalom. A 44-es kilométernél történt baleset miatt a Tatabánya-óvárosi csomópontban (az 56-os kilométernél) az 1-es főút felé terelték el a forgalmat, a korlátozás délelőtt 11-re szűnt meg.

Az Útinform délután öt óra előtt azt közölte, hogy az M1-esen Budapest felé még mindig igen erős a forgalom, és sokszor feltorlódnak a járművek. A közlekedés leginkább Mosonmagyaróvár, Győr és Tatabánya térségében, valamint Budapest határában az M0-s autóúti csomópontnál lassul le.

Este sem lett jobb a helyzet, egy műszaki hibás autóbusz lassította a forgalmat 19-es kilométerszelvényénél, Biatorbágynál, Budapest irányába - közölte honlapján szombat este a rendőrség. Az autóbusz meghibásodása és a nagy forgalom miatt este 22 órára csaknem 8 kilométer hosszú torlódás alakult ki. A járművek haladási sebessége 30-40 kilométer volt óránként.

Máshol sem jobb a helyzet

Ezen kívül az M5-ös autópálya Röszke felé vezető irányában a 127-es kilométernél egy kamion személyautóval ütközött össze. A belső sávot lezárták. Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon a balesetek miatt a 125-ös kilométer közelében lelassult a közlekedés, a 172-es km-nél pedig időszakosan az 55-ös főút és a tompai határátkelő felé terelik a személyautókat.

Az M3-ason is baleset történt, a főváros felé vezető oldalon a 76-os kilométernél. Egy személyautó ütközött a szalagkorlátnak, a külső sávot délelőtt tíz óráig - a helyszínelés idejére - lezárták.

Reggel Budapesten is baleset volt, a 2-es villamos halálra gázolt egy 73 éves budapesti férfit a Boráros téren. A baleset szombat reggel történt, délelőtt fél tízig pótlóbuszok jártak a Közvágóhíd és a Boráros tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere.

Napközben Budapesten több helyen is dugó alakult ki, ami tovább nehezíti a célba érést karácsony előtti hajrában. A BKK szerint

Torlódásra kell készülni a Budapest Sportarénához vezető utakon, több helyen rendőrök segítik a forgalmat. Lépésben lehet csak előrejutni az Erzsébet híd - Rákóczi út - Kerepesti út útvonalon a Hungária körútig, a Hungária körgyűrűn a Rákóczi hídtól a Kerepesi útig, a Hungária körúton az Ajtósi Dürer sortól a Kerepesi útig. A Bocskai úton a Petőfi híd felé vezető oldalon, a Szabadság híd – Vámház körút útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Andrássy úton befelé, a Lánchídon Pest felé, a József Attila utcában mindkét irányban, a Pesti alsó rakparton észak felé a Lánchídig van dugó. Erős a forgalom a Margit híd – Margit körút útvonalon is.

A buszok-villamosok egyébként szombaton a pénteki menetrend szerint közlekednek a fővárosban.