Orbán letiltotta a jutalmakról a polgármestereit

Vágólapra másolva!
A Blikk szerint Orbán Viktor miniszterelnök döntése nyomán kapott szigorú hangú levelet minden fideszes választókerület: "fővesztés terhe mellett" nem vehetnek fel semmilyen év végi jutalmat a kormánypárt polgármesterek, alpolgármesterek.
Vágólapra másolva!

A fideszes településvezetők nem kaphatnak jutalmat az év végén, így szól a párt központi döntése. Orbán Viktor miniszterelnöktől származik a döntés a Blikk információi szerint, amely egy birtokába került belső levelet tett közzé. Ebben "fővesztés terhe mellett" tiltják meg bármilyen jutalom, vagy prémium felvételét a városvezetőknek. A Fidesz választókerületi elnökeinek küldött levelet Kubatov Gábor országos pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató jegyzi, de abból kitűnik: Orbán utasításait tartalmazza.

"Tájékoztatunk benneteket, hogy a pártelnök úr határozott álláspontja, hogy a kormánypárti polgármestereknek, alpolgármestereknek idén is tilos jutalmat felvenni" – áll a napokban az elnököknek eljuttatott küldeményben. "Elvárjuk az önkormányzati politikusoktól, sőt az önkormányzati cégek vezetőitől is azt, hogy mondjanak le az extra juttatásokról, a jutalmakról és prémiumokról".

A levélben ezért arra kérik a helyi elnököket, hogy a körzetükben minden politikus figyelmét hívják fel a központi döntésre. Így ha bárki arról értesül, hogy jutalmazás történt a körzetében, akkor az érintetteket meg kell kérni a pluszpénz visszafizetésére vagy jótékony célra fordítására. Ha ezt nem teszik, úgy meg kell mondani a renitenseknek: "a jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása". Végezetül tudatják azt is, az elnököknek január 13-ig tételes listát is kell írniuk arról, hol volt premizálás, és az érintettek milyen célra ajánlották fel a megszavazott összeget.

Kocsis Máté megerősítette a lapnak, hogy a választókeröületi elnökök kaptak ilyen levelet.