A kórházakban és a gyógyszertárakban az ünnepek alatt csak ügyelet lesz

Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Vágólapra másolva!

A gyógyszertárakban december 24-én a szombati napra vonatkozó nyitvatartási rend lesz érvényben, de többnyire rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak ügyeleti, készenléti szolgálatot látnak el. December 27-én, pénteken és 28-án szombaton, valamint 29-én vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak, például a bevásárlóközpontokban. A nyitvatartási időn túl a gyógyszertári ügyelet az országban mindenütt folyamatosan biztosítva lesz az ÁNTSZ szerint.

Az ügyeletes gyógyszertárakról itt lehet tájékozódni, de a gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni is kell a nyitvatartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertárat.

A kórházakban is ügyelet lesz csak az ünnepek alatt. Az év minden napján 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat viszont a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. A közép-magyarországi régió sürgősségi, akut ügyeleti beosztásáról az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala sürgősségi betegellátást koordináló osztályának tájékoztatása itt érhető el.