27 milliárd forint volt a Közgép fája alatt

Vágólapra másolva!
December 23-án és 26-án összesen öt közbeszerzés győzteseként hirdették ki a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt.-t.
Vágólapra másolva!

Öt darab, összesen több mint 27 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. karácsonykor - írta az Index. December 23-án egy, az eredeti becsült ár másfélszereséért elnyert tender kaptak meg 1,7 milliárdért, december 26-án újabb négy pályázat győzteseként került ki a cég.

A Közgép építheti Pakson a kiégett nukleáris kazetták átmeneti tárolóját 5,8 milliárd forintért. A pályázaton egyedül indult a Közgépből és a Pintér Művek - Pintér József egyéni vállalkozó párosa. Ugyancsak radioaktív hulladékkezelési pályázaton nyert a Közgép a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt.-vel közösen. 7,8 milliárd értékű tendert vittek el ketten arra, hogy résztvegyenek a budai agyagkő formáció földtani kutatásainak felszíniu fázisában.

A Közgép vezetésével a DAREH-II nevű konzorcium 3,87 milliárdért a Dél-Alföldön elhagyott hulladéklerakók rekultivációját végzi el, illetve a DAREH-ÉP konzorcium (szintén a Közgép vezetésével) hulladékgazdálkodási rendszer tervezését és építését is elnyerte a régióban 8,3 milliárdért . December 23-án az Őrség hulladékkezelésére kapott a Közgép 1,7 milliárd forintot.