Fogdában és szénbuckákon is szilveszterezhet

fogdában és szénbuckákon is szilveszterezhet
Kutya pihen egy szénbuckán az indiai Ahmedabadban, 2012. szeptember.
Vágólapra másolva!
Váratlan események, közlekedési nehézségek vagy a józanság teljes hiánya miatt sokunkra köszöntött már rá furcsa helyen az újév. Létezik nyereséges, sokkszerű és fertőző szilveszter is - az Origo szerkesztői és újságírói mesélnek a kalandjaikról.
Vágólapra másolva!

Nyereségesen

A legjobb szilveszterem az volt, amit húsz darab Fáraók kincse sorsjeggyel töltöttem. Ez volt életem első és utolsó nyereséges szilvesztere: 6700 forint plusszal - matekozott Bálint.

Éjszakai buszon

Egy időben szokásom volt, hogy egy este megpróbáltam az összes bulin részt venni, ahova meghívtak - emlékezett vissza Balázs. Az egyik szilveszter úgy alakult, hogy az estét még Zuglóban kezdtem, egyetemi évfolyamtársakkal, majd 11 körül elindultam a középiskolás arcok bulijára Dunaharasztiba. Előtte gondosan böngésztem az útvonaltervezőt, de így is sikerült elnézni a leszállást, úgyhogy a két buszozás között egy komoly séta is befigyelt. Az éjfél az egyik éjszakai buszon ért, majd végül a Közvágóhídtól 4000 forintért sikerült kitaxizni a helyszínre.

Buliban, férfi szemmel

Az egyik szilveszteri buliban egy srác órákon át fűzte a kevés női résztvevő legcsinosabbját, majd végül a fürdőszobába zárkózva révbe is ért. Két nappal a buli után már nem volt ennyire lelkes, akkor ugyanis a nemi beteg gondozó felé vette az irányt - tanult némi bölcsességet az ünneptől Balázs.

Buliban, női szemmel

Kábé 16 évesek voltunk, amikor a barátnőm mondta, hogy valami ismerőse tud egy házibulit - kezdte vészjóslóan a történetét Barbara. Ott volt egy nálunk pár évvel idősebb srác, aki felajánlotta, hogy a jelenlévő csajok közül bárkit szívesen megdug - szépen sorban. Két vállalkozóra biztosan emlékszem, meg arra, ahogy az egyik után kijött a kisszobából, és mondta, hogy akkor mehet a következő, mint egy orvosi rendelésen. Mi a barátnőmmel udvariasan nemet mondtunk. Amúgy tökre csodálkoztam, hogy ilyenek vannak a világban.

Fogdában

A seregben külső őrséget adtunk. Öreg katonák voltunk, ezért nem foglalkoztunk az egésszel. Volt az őrszobán virsli, konfetti, szerpentin, pezsgő. A tévében épp a Van, aki forrón szereti ment, amikor meglepett minket az ügyeletes tiszt. Mivel az őrtornyokban senki sem volt, leváltottak minket. Éjfélre már a fogdán voltunk. BUÉK 1990! - mesélt katonaélményeiről Zsolt.

Bambulva

Egyszer pont mentem az utcán, és elbambultam, nem vettem észre a szilvesztert. Később egy jó kis veseleszakítós alagsori kolibuliban rákérdeztem, mikor lesz éjfél, mire röhögve mondták, hogy már fél kettő! - mondta a tűnődésre hajlamos Gergő.

Szénbuckákon

Régebben részegen mindig kerítést másztam, valahogy késztetést éreztem rá - vágott egy, az előzőnél komplexebb történetbe Gergő. Azon a szilveszteren a debreceni nagyállomásra akartam eljutni, át is másztam a kerítésen, és nekivágtam az útnak. Egyszer csak ott állt velem szemben egy pizsamás férfi, egy hatalmas puskát fogott rám, és mellette áll az egész családja, szép sorban. A férfi rám üvöltött: "Azt akarod, hogy lelőjelek?" Kiderült, hogy Homokkertbe tévedtem, bocsánatot kértem, aztán gyorsan elindultam az állomás felé. Nem tudom, mennyi idő telt el, iszonyú hosszan gyalogolhattam, szénbuckákon másztam át, tiszta fekete lettem. Akkor láttam egy kis házat, benne nénivel, aki szintén rám rivallt. Úgy lett egyértelmű, hogy megint rossz irányba mentem, Tócóskertben kötöttem ki, pont elfele mentem a nagyállomástól.

Kórházban I.

A gimnázium alatt egyik szilveszterkor úgy gondoltuk, hogy egy jó diszkózással koronázzuk meg a siófoki osztálytársamnál rendezett házibulit - mesélte Barbara, akivel mindig történik valami. Amint beléptünk az egyik nagyhírű siófoki diszkóba, az akkori fiúmat rögtön fejbe dobták egy üveggel (mint kiderült, a kidobót akarta eltalálni egy hisztis nő, csak szarul célzott). A volt fiúmnak felrepedt a szemöldöke, és innentől a legendás siófoki kórház ügyeletén töltöttük a szilvesztert, ahol összevarrták a szemöldökét. két dolgot vontam le ebből az esetből egy életre: 1. van értelme annak az amúgy modorosnak tűnő szokásnak, hogy a férfiak mennek be a nők előtt a szórakozóhelyekre, 2. diszkóba járni gagyi.

Kórházban II.

Kaland! Kórházban szilveszterezni dehidratálódás közelébe került gyerekkel! Az ügyeletről a kórházba küldtek, a kórházban meg lebasztak, hogy miért mentünk oda, csak azért, mert oda küldtek az ügyeletről?! - panaszolta Iván.

Szlovéniában

Nem olyan jó, mint amikor harmincan voltunk a 25 négyzetméteres garzonomban, de úgy döntöttünk, hogy 2010 szilveszterét Szlovéniában töltjük. Az előtte lévő pár nap jó volt a tengernél, de szilveszterre már városban akartunk lenni - Anna története itt vett drámai fordulópontot. Maribor lett belőle, de az egy piszok unalmas iparváros, a központban csak valami borzalmas vurstli volt mínusz 10 fokban. Beültünk sörözni, de a sörözők full üresek voltak, buli sehol. Éjfélkor pontban valami sikátorban voltunk, aztán némi bolyongás után 25 euróért hazataxiztunk.

Olaszországban I.

Az ezredfordulót Carrarában, tökrészegen átaludtam, amíg a többiek egy utcabálon őrjöngtek reggelig a 15 fokban - szomorkodott utólag Anna.

Olaszországban II.

A nászutunkon sikerült Orvietóban, egy buszmegállóban szilveszterezni. Az utolsó busszal akartunk visszamenni a szálláshoz, ám a sofőrök úgy döntöttek, már nem indulnak el, inkább bevárják az éjfélt. Sok helyivel együtt vártunk, őket nem izgatta a dolog, csak mosolyogtak nagy nyugodtan. Mosolyogtunk mi is, az utána következő program úgyis kárpótolt mindenért - hencegett István.