Csak Szőcs Gézán át vezet az út a Milánói Világkiállításra

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség szerint a MilanEx nevű cég félreérthetően hirdette magát a Kormánybiztos partnereként. A cég szerint van köztük kapcsolat, de nem hivatalos.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség közleményben reagált arra az információra, hogy Szőcs Géza, 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztoson kívül más is felelős lehet a rendezvényen magyar programjain való részvételért. A Miniszterelnökség szerint a MilanEx nevű cég a honalpján félreérthetően állítja azt, hogy "teljeskörű partnerként... segít Önnek, hogy igényeinek megfelelően tájékozódjon a lehetőségeiről, és részt vehessen a rendezvényeken."

A honlapon található "Kapcsolatfelvétel" link regisztrációt, adatközlést követően az érdeklődést továbbítják a Kormánybiztos és programirodája részére is - olvasható a Miniszterelnökség közleményében, amelyben azt írják, hogy a cég nem áll és nem állt hivatalos kapcsolatban a Kormánybiztossal, így a Világkiállítással kapcsolatos adatgyűjtés vagy regisztráció nem a Kormánybiztos, vagy programirodája részére történik.

"A Kormánybiztos és köztünk nincs hivatalos kapcsolat, ilyesmi nem is lehet, de kapcsolat azért van" - mondta megkeresésünkre Pap István a MilanEx-től. Szerinte a félreértést az okozhatta, hogy ők már két évvel ezelőtt elkezdtek foglalkozni a Milánói Világkiállítással, jóval azelőtt, hogy Szőcs Gézát kinevezték volna a kormánybiztosi pozícióba. Pap szerint a kapcsolatuk a magyar szervekkel egyirányú, ők Milánóban működnek, ezért "több projekt kapcsán segítettek már a Milánói Magyar Konzulátusnak" - mondta.