Vágólapra másolva!
Több helyen okoztak tüzet tűzijátékok és pirotechnikai ezsközök Szilveszter éjjelén. Feltűnően sok tuja gyulladt ki. A rendőrségre éjszaka 201 bejelentés érkezett, a mentőket több mint tucatnyi petárdabalesethez riasztották.
Vágólapra másolva!

Több, nagy valószínűséggel pirotechnikai eszközök, tűzijátékok okozta tűzhöz riasztották Szilveszter éjjelén a tűzoltókat.

Pécsen kedd este kigyulladt egy erkély. Enyingen délután szelektív hulladékgyűjtő égett egy áruházi parkolóban. Gödön éjfél körül dobozok és fadarabok égtek egy épület mellett. Várpalotán kora hajnalban leégett egy papírtároló és a benne lévő papír.

Budapesten a tizennyolcadik kerületben egy tűzijáték doboza gyulladt meg, de a tűzoltók kiérkezése előtt el is égett, csak az izzó részeket maradtak.

Különösen a tujákat viselték meg a tűzijátékok. Szegeden egy ház elé ültetett tujasor égett le, de Zalaegerszegen is kigyulladt egy, Érden pedig öt darab öt méter magas tuja és egy kerti tároló ponyvája égett le. Itt a tulajdonos még a tűzoltók kiérkezése előtt, a rendőrség segítségével eloltotta a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az éjszaka 14 petárdabaleset történt, 3 esetben súlyos, roncsolt sérülést okoztak az eszközök. A fővárosban 680, országosan közel 3000 esetben riasztották a mentőket - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A petárdabalesetek mellett verekedések, tüzek, késelés, újraélesztés, szülés, rosszullét és sok ittas miatt hívták a mentőket. A mentők munkáját sok helyen agresszív részegek nehezítették, egyikük például arcon ütötte a segíteni érkező mentőtisztet, aki ennek ellenére folytatta a munkát.

Debrecenben nem sokkal éjfél után egy nő a mentőautóban hozta világra gyermekét. A mentők levezették a szülést, majd az egészséges fiúcsecsemőt és édesanyját bevitték a kórházba.

A rendőrök az év utolsó napjaiban 11 ezer 600 petárdát és 120 pirotechnikai eszközt foglaltak le. December 27. és 31. között fokozottan ellenőrizték a metróaluljárókat, a piacokat és a bevásárlóközpontok környezetét. Öt nap alatt 9 emberrel szemben indítottak szabálysértési eljárást.

Szilveszter éjjelén este 6 és szerda reggel 6 óra között 201 bejelentés érkezett a rendőrségre pirotechnikai eszközök miatt. A rendőrök nyolc ember ellen szabálysértési feljelentést tettek, két emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, két esetben figyelmeztették a szabályszegőket.