A kilincsére akasztottak egy darabot anyja sírjából

Vágólapra másolva!
Előbb a lakása bejárati ajtajának zárját kenték össze pillanatragasztóval, majd szenteste tavaly májusban elhunyt édesanyja sírjának egy darabját tették a kilincsére egy soproni férfinak. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, a férfinak állítása szerint haragosa nincs, édesanyja városszerte elismert optikusként dolgozott.
Vágólapra másolva!

Karácsonykor összetörték egy soproni férfi tavaly májusban elhunyt édesanyja sírjának fejfáját, majd egy táskában a férfi lakásának bejárati ajtajára akasztották. A maffiamódszerekre emlékeztető esetről a Kisalföld online oldala számolt be.

"December 23-án a bejárati ajtóm zárjait telenyomták pillanatragasztóval, ami tönkre tette a zárjaimat. Ezeket másnap lecseréltettem" – idézte fel a lapnak a közelmúlt eseményeit az Angliából hazaköltözött férfi. Szenteste azonban még durvább dolog történt a férfi állítása szerint. "A családi vacsoráról hazaérve vettem észre, hogy a bejárati ajtó kilincsére ismeretlenek egy nejlontáskában kiakasztották az édesanyám sírján lévő fejfa összetört darabjait."

A férfi azt mondta, nincs haragosa, nem tudja elképzelni, hogy valaki bosszúból cselekedett ilyet. Édesanyja városszerte elismert optikus volt, ezért a helyi evangélikus közösség vezetője sem érti, kik és miért rongáltak. Gabnai Sándor esperes a Kisalföldnek elmondta: az evangélikus temetőben korábban már előfordultak kisebb lopások, főként virágok, kovácsoltvas láncok tűntek el. Ám ilyen gyalázatos esettel a tizenöt éves lelkészi pályafutása alatt nem találkozott.

Az ügyben a soproni rendőrségen tulajdon elleni szabálysértés miatt, ismeretlen személy ellen indult eljárás.