Budai Gyulának nem tetszik az NGM lovas rendelete

Vágólapra másolva!
Túl szigorú az NGM rendelete, ezért levelet írt Budai Gyula Varga Mihálynak, és már arra készül, hogy hogyan dolgozza ki a szerinte szükséges rendelkezéseket.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) a lovas tevékenységről szóló, szeptember 1-jén hatályba lépett rendeletének visszavonását kezdeményezte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára.

Budai a múlt év végén küldte el a levelet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, amelyben szakmai körök véleményére hivatkozva azt írja, a rendelet várható hatása ellentétes a Nemzeti Lovas Program által megfogalmazottakkal, azaz az ágazat önfenntartó képességének kialakításával. Szerinte az NGM-es szabályozás szigorú, és nehezítené ezt a folyamatot.

Azt is írta, hogy az NGM-rendelet visszavonása esetén január 8-ára hívni össze egyeztetést a szerinte szükséges rendelkezések kidolgozásáráról, amelyen tárgyalnának az általános iskolai lovaskultúra-oktatás széles körű bevezetésének lehetőségeiről is. Az egyeztetésre meghívták a Magyar Lovassport Szövetség képviselőjét, Lezsák Sándort, Hoffmann Rózsát, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közoktatásért felelős államtitkárát, valamint Marekné Pintér Arankát, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnökét, továbbá Balatoni Monikát, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárát és Dallos Gyula mesteredzőt.

A lovas programmal kapcsolatban írt cikkeinket itt olvashatja.