Megvan a Hvg.hu új főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Neizer Anita a Hvg.hu főszerkesztője – közölték a hírportál oldalán kedden. A lapot eddig megbízott főszerkesztőként irányító 32 éves közgazdász Gavra Gábort váltja a poszton.
Vágólapra másolva!

A közleményben azt írták, hogy a szerkesztőség egyetértésével született a január 1-jei kinevezésről szóló döntés. Neizer Anita 2011 júniusa óta dolgozik főszerkesztő-helyettesként a lapnál, október közepétől pedig megbízott főszerkesztő volt.

Közölték: az új főszerkesztő a folytonosságot képviseli a portál irányvonala tekintetében, de egyben új lendületet is szeretne vinni az immár több mint 350 ezres napi látogatottságú hírportál életébe. Mint mondta, fontos számára az emberközpontú, úgynevezett szemmagasságból történő megközelítés, és az, hogy a Hvg.hu továbbra is független és objektív hírportálként tájékoztasson, a hazai internetező társadalomnak hasznos, érdekes információkat nyújtson.

Gavra Gábor, a Hvg.hu előző főszerkesztője az után mondott le tavaly október 23-án, hogy a portál valódiként kezelte és közzétette a bajai választással összefüggő videofelvételt. A videóról – amelyen férfiak a választás manipulálásáról beszéltek – később a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy megrendezett volt.

Október 30-án lemondott posztjáról az MSZP kommunikációs igazgatója, Déri Balázs, aki közölte, hogy ő adta át a Hvg.hu munkatársainak a videofelvételt.

A HVG Kiadó Zrt. vezetése október végén azzal indokolta a főszerkesztő lemondásának elfogadását, hogy "a bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét".