Schiffer: Vágó kiégett

Vágólapra másolva!
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerint Vágó Gábor kilépése mindannyiukat megdöbbentette, de ennek oka nem belső harc. Schiffer szerint Vágó kiégett, és az utóbbi időben felelőtlen húzásai voltak.
Vágólapra másolva!

Schiffer András az MTI-nek beszélt Vágó Gábor kilépéséről, amelyet a politikus a vs.hu-nak adott interjújában jelentett be. Schiffer szerint Vágó Gábor "alapvetően nem egy belső harcnak lett az áldozata", ő a döntés okát inkább abban látja, hogy a képviselő az utóbbi hónapokat "maximálisan kiégve csinálta végig".

Schiffer elmondta, legutóbb hétfőn délben beszéltek egymással, de akkor még nem látta jelét annak, hogy a képviselő erre készül. Kiégésének nyomát viszont látta rajta, szerinte ez az interjúból is visszaköszön, és hozzátette, hogy ezt emberileg megérti és ugyanúgy sajnálja, mint azt, hogy Vágó Gábor erre a döntésre jutott.

Az LMP társelnöke a képviselő kiégésének tudja be, hogy az utóbbi időben "gyakran megfontolatlan és felelőtlen húzásokat" tett. Schiffer András ezeket nem kívánta részletezni, de példaként hozta, hogy Vágó Gábor a párt hétvégi kongresszusáig nem töltötte fel az erre szolgáló felületre az egyéni választókerületben való indulásához szükséges adatokat.

Kijelentette: a képviselő "alapvetően nem egy belső harcnak lett az áldozata". Szerinte Vágó Gábor "folyamatos dilemmában volt" az ügyben, hogy pártpolitikus akar-e maradni, majd megjegyezte, reménykedik abban, hogy a ciklusból hátralévő hónapokban sikerül együttműködniük.

Vágó Gábor a vs.hu-n megjelent interjúban egyebek mellett elmondta, nem esett jól neki, hogy az LMP országos választmánya a hétvégén nem támogatta egyéni jelölését a kiskunhalasi körzetben, így nem kerülhetett fel az LMP országos listájának első harminc helyére sem. Arról is beszélt, hogy meglátása szerint "ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző", a politikai kaszt ma "azzal van elfoglalva, hogy jó helyre rakja a valagát, és nem azzal, hogy az adófizetők érdekeit érvényesítse".

Az LMP frakciójának tagjai a kezdet kezdetén jelezték, hogy nem önmagában a politikusi székért vannak bent a parlamentben, viszont ez a küldetés könnyen vezet illúzióvesztésekhez - reagált Schiffer András a képviselő LMP-t kritizáló szavaira. Schiffer egyébként két nappal ezelőtt még azt mondta, Vágó az egyik legértékesebb tagja az LMP-nek, és csatlakozott ahhoz a Facebook-csoporthoz is, amelyet Vágó rajongói hoztak létre azért, hogy kifejezzék szimpátiájukat a képviselő íránt.