A Fidesz veszélyes ötletelésnek tartja az alapjövedelmet

Vágólapra másolva!
Tízezer milliárd forintos blöff, ami mögé beálltak a szocialisták, mondta Hoppál Péter szóvivő.
Vágólapra másolva!

Veszélyes ötletelgetésnek nevezte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló elképzeléseket.

A LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport szombaton jelentette be, hogy azt javasolják: Magyarországon mindenkinek járjon feltétel nélkül alapjövedelem. A modellt neves szociológusok, közgazdászok és pénzügyi szakemberek ismertették egy konferencián. Az MSZP üdvözölte az ötletet.

Hoppál Péter azt mondta: "a szocialisták nagyon veszélyes blöffbe kezdtek", beálltak egy "veszélyes ötletelgetés" mögé. Rámutatott, hogy a feltétel nélküli alapjövedelem a tehetős embereknek ugyanúgy járna, mint a szegény sorban élőknek, és a munkavállalók is ugyanúgy megkapnák, mint akik nem dolgoznak. Szakértők számítása szerint az ilyen alapellátás költsége elérhetné a tízezer milliárd forintot - közölte a kormánypárt szóvivője, hozzátéve, hogy ezért nagyon veszélyesnek tartják a költségvetésre nézve is.

Az MSZP erre úgy reagált: nem meglepő, hogy a Fidesz a kormányváltás évében elutasítja a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) programját, hiszen Orbán Viktor egy jómódúakat támogató, az egyenlőtlenséget és a szegénységet növelő kormányt vezet. A Fidesz mindig azt csinálja, amivel az ellenfelet vádolja: az állami vagyont lenyúló maffiakormánya a gazdagokat támogató, a bérből és fizetésből élő kisemberek kizsákmányolását segítő programot valósít meg, írták.

Híreinket kövesse a Facebookon is!