Gázrobbanás egy Béke úti társasházban

gázrobbanás, újpest
Tűzoltók dolgoznak egy háromemeletes társasház tetőszerkezetében keletkezett tűz oltásán a főváros XIII. kerületében, a Béke utcában 2014. január 13-án, miután gázrobbanás történt az épület egyik legfelső emeleti lakásában.
Vágólapra másolva!
Három lakás lakhatatlanná vált, amikor a Béke úton egy társasházban gázrobbanás volt. Egy ember megsérült.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal dél előtt gázrobbanás volt egy háromemeletes társasház egyik legfelső szinti lakásában a főváros XIII. kerületében, a Béke úton, egy ember megsérült - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy idős férfit szállítottak kórházba súlyos égési sérülésekkel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a tűz három lakást érint, a lakások közötti falak is kidőltek, a lakókat kiköltöztették.

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt jelentette, hogy a robbanás eltüntette a felső szintet és a tetőteret. A tűzoltók öt autóval érkeztek ki, emelőkosárból vízsugárral oltják a lángokat. A Béke utcát törmelék borítja.

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A robbanás következtében a szomszéd házban is megremegtek a falak és megcsörrentek az edények - mondta egy idős házaspár az MTI tudósítójának.

A Havariapress azt írta, a robbanás ereje akkora volt, hogy a lakás főfalának egy része kidőlt a Béke útra, és az épület tetőszerkezete is megemelkedett, így egy jó darabon a cserepek is lehullottak a tetőről. Megjelentek a helyszínen az önkormányzat szociális osztályának munkatársai is, akik a katasztrófavédők segítségével a közeli nyugdíjas otthonba kísérik az érintett lakókat, ott igyekeznek egyeztetni velük, hogy közülük ki milyen segítségre tart igényt, közölte a hírügynökség.

Kövesse híreinket a Facebookon is!