Négy év börtönre ítélték a volt MSZP-s Wieszt Jánost

Vágólapra másolva!
2007-ben újbudai politikusként kért pénzt zsebbe egy vállalkozótól, rejtett kamerás felvétel buktatta le.
Vágólapra másolva!

Első fokon négy év börtönnel, 2 millió 200 ezer forint vagyonelkobzással és félmilliós pénzbüntetéssel sújtotta vesztegetés miatt Wieszt János volt szocialista politikust a Fővárosi Törvényszék. Két vádlott-társát 2-2 év letöltendő börtönre és többmilliós vagyonelkobzásra ítélték.

Az ügyész Wiesztre hét évnél, két társára az ügyletekben való közreműködés miatt öt évnél hosszabb börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A védők bizonyítottság hiányára hivatkozva a vádlottak felmentését kérték. Wieszt János korábban az utolsó szó jogán csak annyit mondott, hogy nem követett el bűncselekményt.

A vádemeléskor a főügyészség azt közölte, egy vállalkozó 2010. május 17-én tett feljelentést Weiszt János, az MSZP akkori újbudai frakcióvezetője ellen, ehhez egy 2007-ben, rejtett kamerával készített felvételt csatolt. A felvételen látható, amintWieszt János 2,2 millió forintot vesz át a feljelentőtől. A főügyészség közleménye szerint Wieszt János, az újbudai vagyongazdálkodási bizottság vezetőjeként, egy személyes találkozón pénzt kért azért, hogy az önkormányzat az üzlethelyiséget a vállalkozó tulajdonában lévő kft.-nek eladja.