A pénzre utazhatott a Lehel utcai robbantó

Vágólapra másolva!
A kamerák felvételei alapján úgy gondolják a nyomozók, hogy rablási kísérlet történhetett hétfő hajnalban a Lehel utcai bankrobbantáskor.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság és a Blikk információja szerint az első vizsgálatok befejeződtek, a rendőrség már tudja, milyen robbanóanyagot használhatott a tettes a hétfő hajnali Lehel utcai bankrobbantáshoz.

Egyes rendőrségi forrásokra hivatkozva a Blikk azt írta szerdán, hogy "nem klasszikus értelemben vett távirányítású" pokolgép lépett működésbe. A rendőrség nyomozati érdekekre hivatkozva egyelőre sem a robbanószer anyagát nem hozza nyilvánosságra, sem azt, hogy a tettes miképpen hozta működésbe a pokolgépet - teszik hozzá.

Kovács Viktória, az ORFK szóvivője a Népszabadságnak elmondta, hogy a helyszínelők több mint száz, a tettes azonosítására és a bizonyítási eljárás sikere szempontjából releváns anyagmaradványt rögzítettek, és küldtek tovább a szakértőknek.

A lap úgy tudja: a nyomozók a bank biztonsági kamerái és a környéken működő térfigyelő kamerák felvételei alapján próbálják rekonstruálni a történteket, és a rendőrség azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a támadás célja az ATM kirablása volt. Banki forrásokból az újság úgy értesült, hogy az ATM páncélozott pénzkazettáját szétvetette a robbanás, de abból pénz nem hiányzik.

A Blikk rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a nyomozók szerint előre begyakorolt akciót hajtott végre a robbantó, és bár az első járőr már 80 másodperccel a robbanás után a helyszínen volt, a tettes addigra teljesen felszívódott, valószínűleg járművet váltott. A rendőrség ezért két kilométeres sugarú körben minden parkolóházat átvizsgált a környéken, eredményről egyelőre nem tudni.