Beszólt neki a prostituált, megölte

Vágólapra másolva!
Elkezdődött annak a férfinak a pere, aki a 44-es út mentén több prostituáltra is rátámadt, egyet pedig megölt. Az egyik nőre sértettségből támadt rá, a másiktól a pénzét akarta elszedni.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön állt bíróság elé az a 34 éves nyárlőrinci férfi, aki 2010 októberében megölt egy prostituáltat a 44-es út mentén, egy másikat pedig 2012 augusztusában csaknem halálra késelt – írja a Baon.

É. Józsefet 2012 szeptemberében fogták el a rendőrök. A nyárlőrinci férfit gyanúsították azzal, hogy augusztus végén, a 44. számú főút Kecskemét és Nyárlőrinc közötti szakaszának közelében megkéselt egy prostituáltat. A nőt több mint tíz késszúrás érte, a nyakán és a felsőtestén is megsérült. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. (Korábbi helyszíni riportunkat itt olvashatja.)

Az elfogott férfi beismerte a bűncselekményt – majd amikor a nyomozók korábbi, prostituáltak ellen Kelet-Magyarországon elkövetett gyilkosságokról kezdték kérdezni, bevallotta, hogy két évvel korábban egy másik örömlányt megölt a 44-es út mentén.

É. József gyakran vett fel prostituáltakat a főút mentén, vallomása szerint élettársa betegsége miatt szokott rá az örömlányok kínálta szexuális szolgáltatásokra. 2010 október 2-án a Nyárlőrinc és Lakitelek között lévő, „Nyárjas” vasútállomás elágazás közelében állapodott meg egy lánnyal az aktusról. A főügyészség vádirata szerint a nő megjegyzést tett, mire a megsértődött vádlott pofon ütötte. Ezután a férfi gépkocsijában, majd azon kívül is dulakodtak, és kölcsönösen ütlegelték egymást. A vádlott – hogy az aktus sikertelensége ne derüljön ki, illetve a sértett a bántalmazás miatt ne jelenthesse fel – elhatározta, hogy megöli a nőt.

Ököllel, illetve a járműben tárolt gépkocsi-emelővel több alkalommal, nagy erővel megütötte a prostituált fejét, aki elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott a földön fekvő nőre még számos alkalommal lesújtott. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. É. József a holttestet a közelben lévő erdőbe húzta, és letakarta, majd elmenekült.

Tette sokáig nem derült ki. Második áldozatát a támadás előtt már ismerte, mert korábban is nyújtott neki pénzért szexuális szolgáltatást. 2012. augusztus 29-én útban hazafelé újra megállt a prostituáltnál. Egy közeli bekötőúthoz hajtottak, közben a vádlott észrevette, hogy a nőnél viszonylag sok pénz van. É. József a vallomása szerint az aktus közben határozta el, hogy a pénzéért megöli a fiatal nőt (a bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott anyagi gondokkal küzdött).

A férfi az anyósülés alatt tartott kése után nyúlt, és hátba szúrta az őt orálisan kielégítő prostituáltat. A védekezni próbáló, segítségért kiabáló sértettet a járműből kirángatva bevonszolta egy akácerdőbe. „Meg fogsz dögleni!” – mint azt Lakosné dr. András Ildikó ügyésznő a vád ismertetésekor elmondta, É. József dulakodás közben így fenyegette meg a prostituáltat. Szúrásait a nő nyakára irányította, de a testén is számos sebet ejtett. Miután a sértett úgy tett, mintha meghalt volna, a vádlott magához vette a prostituált 22 ezer forintját, és elhajtott. A lány ezután egy közeli tanyán kért segítséget.

Közvetetten életveszélyes tüdősérüléseket szenvedett el. A vádlott a nyakát is megpróbálta megszúrni, és csak a véletlenen múlt, hogy nem talált el nyaki verőeret. É. József a sorsára hagyta, nem értesítette a mentőket, a nő pedig orvosi ellátás hiányában meghalt volna.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit több emberen, aljas célból, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a főügyészség. É. József beismerte a két bűncselekmény elkövetését. Csütörtökön nem tett vallomást dr. Fodor Endre büntetőtanácsa előtt.