Sisakra szerelhető kamerája lehetett a Lehel utcai motoros robbantónak

Vágólapra másolva!
Egy érintett szerint a rendőrség ezen a szálon is nyomoz.
Vágólapra másolva!

Egy bizonyos fajtájú akciókamerát is azonosíthatott rendőrség a Lehel utcai robbantóról készült felvételeken. Értesülésünk szerint egy férfihoz azért csöngettek be és kérdezték ki a rendőrök, mert neki is van egy ContourROAM típusú kamerája. A rendőrök most olyanokat ellenőriznek, akik rendelkeznek ilyen készülékkel. Egyre több motoros és biciklis használ ilyen kicsi, könnyű és strapabíró kamerákat, általában arra, hogy rögzítsék, amit vezetés közben látnak.

Megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét is, válaszukban az értesülést nem erősítették meg és nem is cáfolták, mindössze annyit írtak: az információt megvizsgálják.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a rendőrség azt a fekete bukósisakot, sötét kezeslábast viselő, 180-185 centiméter magas ismeretlent keresi, aki a bűncselekmény helyszínéről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125-250 köbcentiméter hengerűrtartalmú motorkerékpárral hajtott el.

Az ORFK szombaton megismételte korábbi felhívását is: bruttó 10 millió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 272, más rendőri szervek 234 munkatársa folytat adat- és információgyűjtést, elemzést és tanúkutatást; ezeket egy nyomozócsoport fogja össze, a beérkező adatokat ők elemzik - közölték.

A hétfői robbantásos támadásról ide kattintva olvashat bővebben.