Vágólapra másolva!
A Gyermekrák Alapítvány vezetője szerint szó sincs arról, hogy a Fővárosi Főügyészség valamilyen bűncselekmény miatt indított volna vizsgálatot ellenük, ez csak a szokásos, éves ellenőrzés. Balogh Istvánról korábban az Index hírportál hozta nyilvánosságra, hogy az adományokból vásárolt betegszállítót a saját céljaira használja.
Vágólapra másolva!

Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány vezetője hétfőn közleményt adott ki a BRFK és a Fővárosi Főügyészség által indított vizsgálatok miatt. Balogh szerint az ügyészség - mint a korábbi években többször is - az alapítvány működésének törvényességét ellenőrzi. Ennek ellenére a sajtóközlemények "azt a hamis látszatot keltik, mintha a Gyermekrák Alapítvánnyal szemben az ügyészség bűnügyi vizsgálatot folytatna" - írja Balogh közleménye.

A BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt pénteken indított nyomozást az alapítvány ügyében.

Az alapítvány vezetőjéről korábban az Index hírportál hozta nyilvánosságra, hogy az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Baloghékat az Egyesült Államokban működő, azonos nevű szervezet működtetése mellett azzal is támadták, hogy az adományok szétosztása helyett több mint 800 milliót pihentetnek az alapítvány számláján. Balogh István a "méltatlan médiatámadások" miatt jogi lépésekethelyezett kilátásba.

Kövessen minket a Facebookon is!