Korlátozzák a pártok út menti plakátjait

Vágólapra másolva!
Pár napja közterületi reklámnak számítanak a pártok plakátjai is. Ezzel egy rakás helyen tilos lesz választási plakátokat elhelyezni, vagy csak távolabb függeszthetik ki.
Vágólapra másolva!

Az idei kampányban már nem integetnek mosolygós politikusportrék az út menti lámpaoszlopokról, és az autópályák mellett sem találkozhatunk majd pártok plakátjaival. A kormány egyik, a Magyar Közlönyben a múlt héten megjelent friss rendeletmódosítása értelmében ugyanis a pártok plakátjait is beemelték a közterületi reklámok azon körébe, amelyek elhelyezését a most módosított 2011-es rendelettel szabályozták.

A korábbi, 224/2011. (X. 21.) kormányrendelet megtiltotta a reklámok elhelyezését a lámpa-, villany- és telefonoszlopokon, a közutak felett, illetve területükön, valamint a főutak és autópályák lakott területen kívüli szakasza mellett 50, illetve 100 méteren belül.

A rendeletmódosítást a 444.hu szúrta ki, egyúttal emlékeztettek, hogy eredetileg a főutak és autópályák melletti reklámok visszaszorítása volt a cél, hogy ne vonják el az autóvezetők figyelmét.

Az MSZP-s Varga Zoltán országgyűlési képviselő decemberben azt kérdezte a közigazgatási és igazságügyi minisztertől, hogy villany- és egyéb oszlopokon elhelyezhetők-e választási plakátok, amire Navracsics Tibor miniszter két hete még azt válaszolta, hogy nincs akadálya. Ezt a lehetőséget azonban most kizárta a rendeletmódosítás.

Kövessen minket a Facebookon is!