Titok, hogy ki a bohóc Gyurcsány mellett

CÖF, bohóc, gyurcsány, bajnai, mesterházy, választás 2014
CÖF plakát a Nagykörút és a Dohány utca sarkán, melyet 2014. január 20-án feszítettek ki
Vágólapra másolva!
Érdekes plakátok jelentek meg az elmúlt napokban több helyen az országban: a Civil Összefogás Fórum hirdetésein ugyanis a baloldali pártvezetők, Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány mellett Hagyó Miklós és egy bohóc látható. A békemeneteket is szervező CÖF elnöke nem árulta el, kire utal a bohóc a képen. Gyurcsány Ferenc szerint a plakáton lévő bohóc nem más, mint Orbán Viktor.
Vágólapra másolva!

"Nem érdemelnek több esélyt" - ez a felirat olvasható a Civil Összefogás Fórum napokban utcára kerül plakátjain, amelyen Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc bűnözőkként beállítva szerepel. A hirdetésen azonban a legmeghökkentőbb, hogy a baloldali pártvezetők mellett ott áll Hagyó Miklós, illetve Gyurcsányt egy bohóc karolja át.

A plakátot az a Civil Összefogás Fórum készítette, amely sosem titkolta a kormány melletti szimpátiáját, korábban ez a szervezet csinálta a Bajnai- és Gyurcsány-ellenes "Együtt tették tönkre az országot"-kampányt, illetve a kormányt támogató békemenetet is a CÖF szervezte. A CÖF honlapján szintén szerepel ez a plakát, sőt a szervezet pénzt is gyűjt azért, hogy folytathassák a "Gyurcsány-rezsim visszatérése ellen szervezett" kampányt.

Budapesten a Nagykörút és a Dohány utca sarkán is kifeszítettek egy ilyen plakátot. Ezen Hagyó Miklós nincs rajta, de a bohóc innen sem hiányzik. Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Megkérdeztük Csizmadia Lászlót, a CÖF alapítóját és szóvivőjét, hogy kire utal a bohóc a plakátokon, de Csizmadia többszöri kérdésünkre is azt mondta, nem árulja el. Hozzátette, hogy eldöntötték, hogy nem nyilatkoznak a kampányról, a CÖF vezetői mindent elmondtak a múlt heti sajtótájékoztatójukon. Ezen Csizmadia azt jelentette be, hogy 40-50 ismert személyiség bevonásával "nemzetjáró" kampányba kezdenek, "amelynek célja egy új, a következő választási ciklusra szóló társadalmi szerződés összeállítása", de fel kívánják hívni a közvélemény figyelmét arra is, hogy "újra összeállt az országot a csőd szélére sodró politikusok maroknyi, hatalomra éhes csapata".

A plakát az egyik szereplő, Gyurcsány Ferenc érdeklődését is felkeltette. A DK elnöke a hétvégén a Facebook-oldalára kitette a képet, és azt is megtippelte, ki lehet a rejtélyes bohóc. Gyurcsány egy mosolygós smiley kíséretében azt írta: "Elkezdődött.. De vajon miért állt közénk abban a bohóc jelmezben Orbán?".