Megint megbüntették a halálra éheztetett gyerek orvosát

Vágólapra másolva!
Kisebb szabálytalanságokat találtak a rendelőjében annak az orvosnak, aki a másfél évesen éhen halt kisfiút kezelte – írja a Blikk. Korábban 150 ezer forintos bírságot is kapott.
Vágólapra másolva!

Megint megbüntették azt a budapesti doktornőt, aki az Agárdon halálra éheztetett kisfiút is kezelte – írja a Blikk. A gyermekorvos XVII. kerületi rendelőjében átfogó szakmai ellenőrzést végeztek, és kisebb súlyú szabályszegéseket találtak, ezért határozatban kötelezték a jogszabályok betartására. Többek között arra, hogy az ellátási területen kívüli gyermekek védőnőivel is tartsa a kapcsolatot.

Az orvosnő egy ombudsmani vizsgálat és az ügyben kirendelt orvos szakértő szerint is hibázott. A betegeket továbbra is fogadhatja.

A doktornőt korábban 150 ezer forintra büntették, mert miközben kezelte a gyereket, a család megszakította vele a kapcsolatot, de ezt senkinek nem jelentette.

Az agárdi kisfiúhoz tavaly áprilisban riasztották a mentőket, de már nem tudták megmenteni. Kórosan sovány volt, alultápláltságban szenvedett, gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kilós volt, halálakor már csak négy és fél. A másfél évesen elhunyt kisfiú, E. Benjámin szülei házi őrizetben várják a nyomozás végét.

Agárdon készült helyszíni riportunkat itt találja.

Kövessen minket a Facebookon is!