A CÖF rendelte az újabb Gyurcsány-ellenes hirdetést is

A CÖF által hirdetésként feladott nyílt levél választás 2014 kampány hirdetés reklám
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) által 2014. január 24-én hirdetésként a Magyar Nemzet napilapban feladott nyílt levél Mesterházy Attilának, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökének címezve, melyben kérdőre vonják, miért lépett szövetségre Gyurcsány Ferenccel.
Vágólapra másolva!
Fizetett hirdetésben adott hangot csalódottságának száz közéleti személyiség, amiért Mesterházy Attila szövetséget kötött Gyurcsány Ferenccel. A több napilap pénteki számában megjelent, egész oldalas nyílt levélben Mesterházy Attilát felszólítják, hogy a szombati kongresszuson rakja ki a szövetségből Gyurcsányt. A hirdetés mögött a békemeneteket szervező és több politikai reklámkampányt is megrendelő Civil Összefogás Fórum áll.
Vágólapra másolva!

Több országos napilapban is megjelent egy Mesterházy Attilának címzett nyílt levél. A hirdetést a Civil Összefogás Fórum (CÖF) rendelte meg – mondta az Origónak a szervezet elnöke Csizmadia László.

A pénteki nyílt levélben az aláírók csalódottságuknak és megdöbbenésüknek adnak hangot amiatt, hogy az MSZP elnöke "minden korábbi fogadkozásának hátat fordítva mégis közös listát állít a választásokra Gyurcsány Ferenc pártjával". A levél ezért felszólítja Mesterházyt, hogy az MSZP következő kongresszusán, ami most szombaton lesz, töröljék Gyurcsányt a baloldali pártok listájáról. "Legyen bátor! Mutassa meg, hogy van ereje szakítani a múlttal" – zárul a levél.

Nyílt levél a pénteki Magyar Nemzetben. A képre kattintva elolvashatja az egész levelet Fotó: Origo

A levélben felróják Gyurcsánynak, hogy "a hatalom megtartása érdekében éveken át tudatosan hazudott a magyar embereknek", "a rendőrséget békésen ünneplő magyar emberekre uszította". "Gyurcsány Ferenc számunkra és Magyarország józan többsége számára persona non grata" – írják.

Az egyik aláíró az Origónak azt mondta, hogy őt Mészáros László, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület vezetője kereste meg. Mészáros az Origónak azt mondta, az aláírók közösen alakították ki a szöveget, mindenki hozzászólt, ahogy formálódott a felhívás. „Voltak, akik jelezték, hogy jó lenne egy ilyen”, aztán néhányan kisebb csoportokban személyesen ültek össze egy megbeszélésre, mások e-mailben írták meg véleményüket. A szöveg néhány nap alatt alakult ki, előzőleg létezett egy hosszabb verziója is, tette hozzá. Az egyik aláíró, Kálomista Gábor producer viszont azt mondta: neki küldtek egy szöveget levélben, aminek a tartalmával egyetértett, ezért visszaküldte.

Mészáros azt mondta, valóban ő volt az egyik „szellemi kiindulópontja” az akciónak, de azt nem tudja, hogy pontosan kik szervezték és kik finanszírozták a dolgot, ahhoz „neki semmi köze”. „Nagy szervezet a CÖF, az egyik ember ehhez ért benne, a másik ahhoz”, mondta arról, hogy hogyan oszlottak meg a feladatok. Hogy lesz-e folytatása az akciónak, arról azt közölte: „nem csinálnak sportot” a felhívásokból, de vannak kivételes pillanatok, amikor erre van szükség van, legutóbb az Orbán-szobor szimbolikus ledöntése volt ilyen, mondta. Annak a négy napilapban megjelent levélnek az aláírói között többen is voltak, akik a mostani levelet is szignálták.

A mostani nyílt levél aláírói között van többek között Balázs Fecó zenész, Balázs Péter színházigazgató, Baldauf László, a CBA elnöke, Bayer Zsolt közíró, Csizmadia László, a CÖF elnöke, Granasztói György történész, Melocco Miklós szobrász és Wittner Mária is.

A CÖF csinálta korábban a Bajnai- és Gyurcsány-ellenes "Együtt tették tönkre az országot"-kampányt, illetve a kormányt támogató Békemenetet is ők szervezték. Legutóbbi akciójuk pedig az volt, hogy "Nem érdemelnek több esélyt" – felirattal a szervezet plakátokat tett ki az utcára, amelyen Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc bűnözőkként beállítva szerepel. A hirdetésen a legmeghökkentőbb, hogy a baloldali pártvezetők mellett ott áll Hagyó Miklós, illetve Gyurcsányt egy bohóc karolja át.