Rogán túlzónak nevezte a lépést, szerinte Brahamet félrevezették

Vágólapra másolva!
Rogán Antal szerint az, hogy Randolph L. Braham holokausztkutató visszaküldte a kitüntetését, mondván, az országban történelemhamisítás zajlik, olyan, mintha ő az útlevelét behajítaná az amerikai nagykövetségre arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államok jogsértéseket követett el a lehallgatásokkal.
Vágólapra másolva!

Túlzónak nevezte Randolph L. Braham reakcióját Rogán Antal az ATV Szabad szemmel című műsorában; a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt mondta: tiszteletben tartja a holokausztkutató véleményét.

Rogán Antal szerint nagyon erős csúsztatás és ferdítés, hogy a német megszállásnak állítanak emléket, és úgy vélte, Randolp L. Brahamet félrevezették. Hasonlata szerint ez olyan, mintha a magyar útlevelében levő amerikai vízumot áthajítaná az amerikai nagykövetség kerítésén azzal a felkiáltással, hogy tömeges emberi jogi jogsértéseket követtek el az elmúlt 2-3 évben a lehallgatásokkal.

Leszögezte: az emlékmű az áldozatoknak állít emléket, beleértve a több százezer elhurcolt és meggyilkolt zsidót és azt a közel 10 ezer polgári áldozatot is, akik nem zsidó származásuk miatt kerültek a német hatóságok kezére. Hozzáfűzte: 1944 március 19. történelmi pillanat volt, amikor megszűnt Magyarország szuverenitása.